Πόλεμος στην Ουκρανία: 65 Τούρκοι απομακρύνθηκαν από τη Μαριούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνολικά 65 άνθρωποι, Τούρκοι υπήκοοι και συγγενείς τους, μπόρεσαν να απομακρυνθούν από τη Μαριούπολη, λιμάνι στρατηγικής σημασίας στη νοτιοανατολική Ουκρανία, μετέδωσε χθες Πέμπτη το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Νωρίτερα την Πέμπτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως πάνω από 100 τούρκοι πολίτες βρίσκονται ακόμη στη Μαριούπολη και εξέφρασε την ελπίδα να κηρυχθεί ανθρωπιστική εκεχειρία εκεί.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα στη Λβιβ, ο Τσαβούσογλου σημείωσε πως πρότεινε 24ωρη κατάπαυση του πυρός, η εφαρμογή της οποίας θα επιβλέπεται από ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Το ουκρανικό ΥΠΕΞ κατηγόρησε το Σάββατο τις ρωσικές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν τέμενος της Μαριούπολης όπου είχαν καταφύγει πάνω από 80 ενήλικοι και παιδιά, ανάμεσά τους Τούρκοι πολίτες.

Δείτε επίσης:  Ρόδος: Εντοπίστηκε σκελετός γυναίκας σε δύσβατη περιοχή

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε πως ζήτησε βοήθεια από τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, για το ζήτημα αυτό. Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές εάν οι άνθρωποι που απομακρύνθηκαν από τη Μαριούπολη είναι αυτοί που βρίσκονταν στο τέμενος.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν χθες να οργανωθεί συνάντηση με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Τουρκία, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του.

Κατά την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν είπε στον Ρώσο ομόλογό του ότι ορισμένα ζητήματα μπορούν να λυθούν μόνο σε συνάντηση των ηγετών. Σημείωσε επίσης ότι μόνο εάν κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός με διάρκεια θα μπορέσει να βρεθεί μακροπρόθεσμη λύση.

Δείτε επίσης:  Καιρός: Κακοκαιρία με καταιγίδες και χαλάζι - Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανασύρθηκαν 130 ζωντανοί άνθρωποι από τα ερείπια του θεάτρου στη Μαριούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δραματική έκκληση Ζελένσκι – «Κύριε Σολτς, γκρεμίστε αυτό το τείχος!»

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Source

Μοιράσου το...