Πόλεμος στην Ουκρανία: Φόβοι Τζόνσον για χρήση χημικών όπλων από τη Ρωσία

Φόβους για το ενδεχόμενο η Ρωσία να αναπτύξει χημικά όπλα στην Ουκρανία, όπου ο πόλεμος μαίνεται εδώ και δύο εβδομάδες, εξέφρασε την Πέμπτη ο Μπόρις Τζόνσον

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού στο Sky News, ο Τζόνσον είπε πως όσα ακούγονται για τα χημικά όπλα «αποτελούν μέρος του σχεδίου τους».

«Αρχίζουν να λένε πως υπάρχουν χημικά όπλα που έχουν αποθηκευτεί από τους αντιπάλους τους ή τους Αμερικανούς… Έτσι, όταν οι ίδιοι αναπτύξουν χημικά όπλα, όπως φοβάμαι ότι μπορεί να κάνουν, έχουν ήδη έτοιμη μια κατασκευασμένη ιστορία», επεσήμανε.

«Σοβαρές ανησυχίες» για τη χρήση τέτοιων όπλων έχουν εκφράσει προηγουμένως αξιωματούχοι της Βρετανίας αλλά και των ΗΠΑ. Θεωρούν πιθανή, δε, τη χρήση τους στο Κίεβο, το οποίο φέρεται να έχει περικυκλωθεί, αυτή τη στιγμή, από τις ρωσικές δυνάμεις, με εξαίρεση τις νότιες παρυφές της πόλης.

Δείτε επίσης:  Γερμανία: Παγώνει κάθε νέα προμήθεια Puma, μετά το μεγάλο φιάσκο

Υπενθυμίζεται πως και η ΕΕ αμφισβήτησε χθες την αξιοπιστία των ρωσικών κυβερνητικών ισχυρισμών ότι ανακάλυψαν την ύπαρξη «στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος» στην Ουκρανία, λέγοντας πως η Μόσχα έχει ιστορικό διάδοσης παραπληροφόρησης για βιολογικά όπλα.

Πηγή

Μοιράσου το...