Πρόεδρος Microsoft για ψηφιακή Αρχαία Ολυμπία: Ορόσημο η σημερινή μέρα 

Η σημερινή μέρα αποτελεί ορόσημο, τόνισε ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ στο χαιρετισμό του για το έργο της ψηφιακής αναβίωσης της Αρχαίας Ολυμπίας με τίτλο «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος» που αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Microsoft.

«Στη Microsoft είμαστε ενθουσιασμένοι με το έργο που είχαμε να υλοποιήσουμε, να ξαναζωντανέψουμε δηλαδή το χώρο που πριν από 25 αιώνες ήταν η Ολύμπια αλλά και το απόγειο της δόξας των υπεροχών κτιρίων και χώρων όπου αθλητές και θεατές συνήθιζαν να συγκεντρώνονται» αφήνοντας πίσω τους αντιπαλότητες και συγκρούσεις τόνισε ο κ. Σμιθ. 

«Αυτή είναι για μένα μια ευκαιρία να συνδυάσω την τεχνολογία του 21ου αιώνα με την τεχνητή νοημοσύνη και τη Microsoft ώστε να βοηθήσω τους ανθρώπους να δουν από πρώτο χέρι και να κατανοήσουν ακόμα καλύτερα αξίες που πιστεύω για όλους μας δεν είναι απλώς κοινές, αλλά πραγματικά διαχρονικές. Είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, όχι μόνο για την Ελλάδα και την Ολύμπια αλλά για όλο τον κόσμο, με την ένωση τεχνολογίας πολιτισμού και ιστορίας».

Δείτε επίσης:  Τέλος στους stalkers και την παρακολούθηση μέσω AirTags θέλει να βάλει η Apple

Το έργο «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος» επιτρέπει στους θεατές σε όλο τον κόσμο να εξερευνήσουν την Αρχαία Ολυμπία στη μορφή που είχε πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια μέσα από μια καθηλωτική εμπειρία, η οποία περιλαμβάνει: μια διαδραστική εφαρμογή για κινητά, ένα πλήρες website που παρέχει μια μοναδική εμπειρία, αλλά και μια έκθεση με ψηφιακούς σταθμούς που έχουν στηθεί γύρω από το εντυπωσιακό Microsoft HoloLens 2 στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας.

Το πρότζεκτ είναι μέρος του προγράμματος AI for Cultural Heritage της Microsoft, το οποίο αξιοποιεί τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για να ενδυναμώσει ανθρώπους και οργανισμούς, και είναι αφοσιωμένο στη διατήρηση και τον εμπλουτισμό της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δείτε επίσης:  Εξωπλανήτης...τζούνιορ: Ανακαλύφθηκε και φωτογραφήθηκε ένα από τα πιο «βρεφικά» άστρα (PIC)

 

Πηγή: skai.gr

Πηγή

Μοιράσου το...