Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία όταν ξεκινάμε την ημέρα μας με σοκολάτα

Η κατανάλωση σοκολάτας γάλακτος κάθε μέρα μπορεί να ακούγεται σαν μια σίγουρη συνταγή για αύξηση βάρους, αλλά σε μια νέα μελέτη σε  μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση συμπυκνωμένης ποσότητας σοκολάτας κάποια στιγμή το πρωί μπορεί να βοηθήσει το σώμα να κάψει λίπος και να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. .

Για να διερευνήσουν τα αποτελέσματα της κατανάλωσης σοκολάτας γάλακτος σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, ερευνητές από το Brigham συνεργάστηκαν με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Μούρθια στην Ισπανία. Μαζί, διεξήγαγαν μια τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη, διασταυρούμενη δοκιμή 19 μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών που κατανάλωναν είτε 100 γραμμάρια σοκολάτας το πρωί (εντός μίας ώρας μετά το ξύπνημα) ή τη νύχτα (εντός μίας ώρας πριν τον ύπνο). Στη συνέχεια παρατήρησαν τη συσχέτιση μεταξύ της αύξησης βάρους και πολλλών άλλων χαρακτηριστικών, με την κατανάλωση σοκολάτας.

Δείτε επίσης:  Μαλαισία: Πενήντα νεκροί από καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν επτά πολιτείες

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι μεταξύ των γυναικών που μελετήθηκαν:

Η πρόσληψη σοκολάτας το πρωί ή το βράδυ δεν οδήγησε σε αύξηση βάρους.

Η κατανάλωση σοκολάτας το πρωί ή το βράδυ μπορεί να επηρεάσει την πείνα και την όρεξη, τη σύνθεση των μικροβίων, τον ύπνο και πολλά άλλα.

Η υψηλή πρόσληψη σοκολάτας κατά τις πρωινές ώρες θα μπορούσε να βοηθήσει στην καύση λίπους και στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

«Τα ευρήματά μας τονίζουν πως όχι μόνο το τι αλλά και το πότε τρώμε κάτι, μπορούν να επηρεάσουν τους φυσιολογικούς μηχανισμούς που εμπλέκονται στη ρύθμιση του σωματικού βάρους», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

Δείτε επίσης:  Η Νότια Κορέα θέλει να αυξήσει τις εργάσιμες ώρες

 

 

 

 

 

Πηγή: science daily

The post Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία όταν ξεκινάμε την ημέρα μας με σοκολάτα appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.

Μοιράσου το...