Πλησιάζει η ώρα του νέου ΕΝΦΙΑ – Σε 48 ώρες η εκκαθάριση

Η ώρα του λογαριασμού του νέου ΕΝΦΙΑ πλησιάζει. 

Η ΑΑΔΕ κλείνει την Πέμπτη την πλατφόρμα του Ε9 για να αρχίσει να «τρέχει» την εκκαθάριση του νέου φόρου ακινήτων που θα κληθούν να πληρώσουν πάνω από 6 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.

Τα «ραβασάκια» με τον φόρο θα χτυπήσουν την πόρτα των φορολογούμενων εντός του μήνα και οι πληρωμές θα ξεκινήσουν από τον Μάιο.

Στην ΑΑΔΕ έχουν ήδη προετοιμαστεί για την εκκαθάριση του φόρου ο οποίος θα γίνει με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες, τις νέες κλίμακες και τις εκπτώσεις.

O λογαριασμός του φετινού ΕΝΦΙΑ θα είναι ελαφρύτερος για 8 στους 10 φορολογούμενους ενώ πάντα υπάρχει η δυνατότητα πάγιας ρύθμισης της πληρωμής με έως και 24 δόσεις, για τις οποίες, όμως, προβλέπεται ετήσιο επιτόκιο περίπου στο 5%. Παράλληλα οι τράπεζες προσφέρουν και τη λύση με πληρωμή σε 12 άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας.

Δείτε επίσης:  Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για εξτρέμ και η περίπτωση Λάριν (video)

Οπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2022 δεν θα είναι διαθέσιμη από την Πέμπτη 07 Απριλίου στις 11 π.μ. ενώ η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) 2023, δεν θα είναι διαθέσιμη την Πέμπτη 07 Απριλίου, μεταξύ 11:00 και 15:00.

Ολες οι υπόλοιπες λειτουργίες του Περιουσιολογίου (όπως το Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ, υποβολές δηλώσεων Ε9 ετών 2010-2021), θα είναι διαθέσιμες κανονικά, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Δείτε επίσης:  Υπουργείο Τουρισμού: Προσλήψεις 80 εκπαιδευτικών - Δείτε ειδικότητες

Source

Μοιράσου το...