Παραιτήθηκε ο ιδρυτής του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ – Ποιος ο διάδοχός του

Ο ιδρυτής και επικεφαλής του Twitter, μιας από τις πιο διαδεδομένες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως Τζακ Ντόρσεϊ παραιτήθηκε επισήμως από CEO της εταιρείας. 

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και τέως Διευθύνων Σύμβουλος τεχνολογίας, Παράγκ Αγκραβάλ, διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος, ενώ ο Ντόρσεϊ θα παραμείνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου μέχρι τη λήξη της θητείας του στη συνεδρίαση των μετόχων του επόμενου έτους, ανέφερε η εταιρεία.

«Αποφάσισα να φύγω από το Twitter γιατί πιστεύω ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να προχωρήσει πέρα από τους ιδρυτές της», είπε ο Ντόρσεϊ σε δήλωση που δημοσίευσε το Twitter. “Η εμπιστοσύνη μου στον Παράγκ στη θέση του Διευθύνοντος συμβούλου του Twitter είναι βαθιά. Η δουλειά του τα τελευταία 10 χρόνια ήταν μεταμορφωτική. Είμαι βαθιά ευγνώμων για την ικανότητα, την καρδιά και την ψυχή του. Είναι η ώρα του να ηγηθεί».

Δείτε επίσης:  Πώς είδαν οι Αθηναίοι την ολική έκλειψη Ηλίου του 1936

Ο Ντόρσεϊ προειδοποίησε για τις πιθανές παγίδες από την παραμονή του ιδρυτή μιας εταιρείας στην κεφαλή της για πολύ καιρό. «Γίνεται πολύς λόγος για τη σημασία μιας εταιρείας να είναι ‘υπό την ηγεσία των ιδρυτών’», είπε. «Τελικά πιστεύω ότι είναι πολύ περιοριστικό και ένα μοναδικό σημείο αποτυχίας». Και πρόσθεσε: «Και δεν υπάρχουν πολλοί ιδρυτές που επιλέγουν την εταιρεία τους αντί για το δικό τους εγώ. Ξέρω ότι θα αποδείξουμε ότι αυτή ήταν η σωστή κίνηση».

Το CNBC ήταν το πρώτο που ανέφερε την αποχώρηση του Ντόρσεϊ τη Δευτέρα. Ο Ντόρσεϊ παραμένει CEO της εταιρείας ψηφιακών πληρωμών Square.

Ο Παράγκ Αγκραβάλ,είναι ινδοαμερικανός, και εντάχθηκε στο Twitter ως Διακεκριμένος Μηχανικός Λογισμικού το 2011. Έγινε ο Διευθύνων Σύμβουλος τεχνολογίας το 2017.

Δείτε επίσης:  Μεγάλα επιστημονικά ιδρύματα επιβεβαιώνουν την αρχή λειτουργίας της εφεύρεσης του Πέτρου Ζωγράφου

Πηγή: nbcnews.com

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

Μοιράσου το...