Παναιτωλικός: Πορεία πλέι οφ στον δεύτερο γύρο – Το μπαράζ και η αλλαγή με Αναστασίου

Παναιτωλικός: Η ομάδα του Αγρινίου ήταν ασφαλώς από τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Το μπαράζ με την Ξάνθη και η αλλαγή φιλοσοφίας με τον Γιάννη Αναστασίου.

Ο Παναιτωλικός τερμάτισε στην ένατη θέση με τη νίκη κι εναντίον του Ιωνικού.

Μία ομάδα που αγωνίστηκε στη Super League, διότι λύγισε στο μπαράζ παραμονής την Ξάνθη με 1-0 με γκολ του Βέργου προς το τέλος του ματς, ασφαλώς κι αποτελεί επιτυχία η φετινή παρουσία. Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Φώτης Κωστούλας έφερε τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο, ενίσχυσε την ομάδα τόσο το καλοκαίρι, όσο και τον περασμένο Γενάρη και τα αποτελέσματα είναι ορατά.

Δείτε επίσης:  Ιωαννίδης: «Δεν διαχειριστήκαμε το ματς με ηρεμία και υπομονή»

Ο Παναιτωλικός πέρσι τερμάτισε 12ος με 20 βαθμούς, αλλά τον προσπέρασε ο ΟΦΗ στα πλέι άουτ και χρειάστηκε να παίξει μπαράζ. Οι Αγρινιώτες στην κανονική διάρκεια πέρσι είχαν μόλις 13 γκολ υπέρ και 32 κατά! Απολογισμός 4 νίκες, 8 ισοπαλίες και 14 ήττες. Με τα πλέι άουτ  τερμάτισε στην 13η θέση με 20 γκολ υπέρ και 44 κατά και 28 βαθμούς. Απολογισμός 6 νίκες, 10 ισοπαλίες και 17 ήττες.

Ο φετινός πρώτος γύρος ήταν κακός, αλλά υπήρχε δικαιολογία, αφού η ομάδα είχε πολλές απουσίες από τραυματισμούς και κορονοϊό. Έχασε με ρήξη χιαστών το μεγάλο της όπλο στα χαφ, τον Βαρόνε. Στάθηκε ανταγωνιστικά κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό εντός και Παναθηναϊκό εκτός.

Δείτε επίσης:  Άκης Πετρετζίκης: Γρήγορα Τυροπιτάκια

Στον δεύτερο, όμως και με αρκετούς παίκτες να επιστρέφουν ο Παναιτωλικός νίκησε εκτός της ΑΕΚ, εντός τον Παναθηναϊκό, εντός για το Κύπελλο τον Ολυμπιακό, εκτός του ΟΦΗ που μπήκε εξάδα, ενώ στη ρεβάνς Κυπέλλου αποκλείστηκε στην παράταση. Η ομάδα ήδη έχει 32 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από πέρσι. Πέτυχε 27 γκολ, υπεριδπλάσια δηλαδή, δέχθηκε 39 και έχει απολογισμό 9 νίκες, 5 ισοπαλίες και 12 ήττες. Τρεις νίκες παραπάνω από πέρσι.

Ο Παναιτωλικός, μάλιστα, στον δεύτερο γύρο με 20 βαθμούς άφησε πίσω του τον Βόλο, είναι στην ένατη θέση και η πορεία του είναι για συμμετοχή στα πλέι οφ. Στο δεύτερο μισό οι Αγρινιώτες ήταν έκτοι! Πίσω από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Άρη και Αστέρα. Τέσσερις ομάδες της τελικής πρώτης εξάδας και οι Αρκάδες είχαν μόνο περισσότερους βαθμούς. Οι Παναθηναϊκός, Άρης, μάλιστα, είχαν μόλις δύο βαθμούς περισσότερους στον δεύτερο γύρο από τον Παναιτωλικό (22 συνολικά) και ο Αστέρας μόλις έναν (21).

Δείτε επίσης:  Μονακό: Η απάντηση του Μίτροβιτς για το επεισόδιο με Τζέιμς (video+photos)

Πηγή

Μοιράσου το...