Πέντε συμβουλές για την επιστροφή στη δουλειά μετά το τριήμερο

Δύσκολη η επιστροφή στο γραφείο…

Μπορεί να αναμέναμε το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου εδώ και καιρό, ωστόσο διανύουμε την τελευταία του ημέρα και αυτή την στιγμή, οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας να επιστρέψει ξανά στην δουλειά και να βγει από το mood των διακοπών που μπήκε τις τελευταίες ημέρες. Το καλό είναι πως πέρα από την δυνατότητα να απολαύσουμε καλοκαιρινές στιγμές και τα επόμενα ΣΚ, αφού ως γνωστό οι υψηλές θερμοκρασίες διαρκούν και μετά τον Αύγουστο, υπάρχουν και μερικά τιπς τα οποία θα βοηθήσουν να πείσουμε τον εαυτό μας να επιστρέψει στην δουλειά.

1.Οργανωθείτε: Λίγο πριν φτάσετε στην δουλειά σας, καλό είναι να οργανωθείτε και να έχετε μια ιδέα για το τι θα κάνετε. Αν κάτι μπορεί να περιμένει μέχρι αύριο, τότε μπορείτε να το αναβάλετε ώστε η μέρα σας να είναι λίγο πιο ήπια απ’ ότι συνήθως.

Δείτε επίσης:  Big Brother 2: Η καθηλωτική εξομολόγηση της Μαίρης για σεξουαλική παρενόχληση στον εργασιακό χώρο

2.Χαλαρωτική μουσική: Αν έχετε την δυνατότητα, πάρτε μαζί σας ακουστικά και σε κάποια στιγμή της ημέρας ακούστε χαρούμενα τραγούδια, τα οποία όχι μόνο θα σας ανεβάζουν, αλλά θα σας δώσουν το κίνητρο, να καταλάβετε ότι η επιστροφή ίσως δεν είναι και τόσο κακή όσο νομίζετε.

3.Συχνά 10λεπτα διαλείμματα: Εφόσον η δουλειά σας σάς το επιτρέπει, κάντε συχνά δεκάλεπτα διαλείμματα όταν τελειώνετε ένα task. Αυτό σίγουρα θα βοηθήσει.

4. Φορέστε κάτι όμορφο: Ως γνωστό, η εμφάνισή μας έχει καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία μας. Για την πρώτη μέρα μετά το τριήμερο ή τις πολυήμερές σας διακοπές, φροντίστε να φορέσετε κάτι σικάτο σε ανοιχτές αποχρώσεις και δείξτε την θετική σας ενέργεια.

Δείτε επίσης:  Αριστοκρατική και γοητευτική εμφάνιση: Top 4 χρώματα για επίσημα φορέματα

5.Οραματιστείτε το μέλλον: Δείτε την θετική πλευρά της ζωής και οραματιστείτε όσα θέλετε να πετύχετε τις επόμενες μέρες ή ίσως και στο μέλλον.

Πηγή

Μοιράσου το...