Ο Christopher Walken κατέστρεψε γνωστό έργο του Banksy για μια νέα σειρά του BBC

Ο γνωστός ηθοποιός Christopher Walken κατέστρεψε ένα πρωτότυπο έργο τέχνης του Banksy αξίας 10 εκατομμυρίων λιρών περνώντας από πάνω του μπογιά κατά τη διάρκεια μιας σκηνής για τη νέα του τηλεοπτική σειρά.

To κείμενο περιέχει spoliers!

Ο ηθοποιός του Χόλιγουντ, 78 ετών, έσβησε το κομμάτι του μυστικοπαθούς καλλιτέχνη καθώς καθάριζε γκράφιτι στους δρόμους ενώ γύριζε την κωμική δραματική εκπομπή του The Outlaws στο Μπρίστολ.

Ο ανώνυμος street artist Banksy, ο οποίος κατάγεται από το Μπρίστολ, φέρεται να ζωγράφισε την εικόνα ενός αρουραίου με δύο σπρέι και το όνομά του ειδικά για τη σειρά του BBC που διαδραματίζεται στην πόλη του. Ωστόσο, χωρίς να επιβεβαιώνεται, αρχικά, ότι ο μυστηριώδης καλλιτέχνης και τα αφεντικά της εκπομπής φέρεται να συνεργάστηκαν για τη ζωγραφική στη σκηνή.

Δείτε επίσης:  Γρηγόρης Αναστασιάδης – Αγγελική Ηλιάδη: «Είναι η αιτία που ήρθα στην Αθήνα» – «Η σχέση μας είναι στην αρχή»

Ο Banksy βοήθησε στα γυρίσματα αλλά είχε έναν όρο

Ένας εκπρόσωπος του The Outlaws επιβεβαίωσε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το έργο τέχνης στο τέλος της σειράς ήταν ένα αυθεντικό Banksy και ότι ο Christopher Walken ζωγράφισε πάνω από το έργο τέχνης κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων αυτής της σκηνής, καταστρέφοντάς το τελικά».

Αργότερα πάντως αποκαλύφθηκε ότι ο βανδαλισμός του έργου τέχνης είχε συμφωνηθεί εκ των προτέρων από τον Banksy ο οποίος λέγεται ότι είναι μεγάλος θαυμαστής του θρύλου του Χόλιγουντ.

Μια πηγή είπε στη Sun: «Η δημιουργική ομάδα σκέφτηκε το ονειρικό σενάριο και ήρθε σε επαφή με τους εκπροσώπους του καλλιτέχνη με την αμυδρή ελπίδα ότι θα μπορούσε να τους βοηθήσει.

Δείτε επίσης:  Espresso Girl: ΚATΕΡΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Στη συνέχεια ανακάλυψαν ότι είχε πάει στην τοποθεσία όπου γύριζαν την τελευταία σκηνή και άφησε κάτι πίσω του. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν την τύχη τους καθώς είχε ζωγραφίσει έναν γιγάντιο αρουραίο χρησιμοποιώντας την τεχνική του στένσιλ και τη χαρακτηριστική του υπογραφή».

Πρόσθεσαν: «Ο μόνος του όρος ήταν ότι όντως θα πατούσαν το έργο του και θα ήταν ο Walken αυτός που θα κρατούσε τη βούρτσα που θα το έκανε».

Η δραματική κωμωδία των έξι επεισοδίων ακολουθεί μια ομάδα απόκληρων που ανακαινίζουν ένα εγκαταλειμμένο κοινοτικό κέντρο στο Μπρίστολ ως μέρος της κοινωνικής εργασίας για διάφορα εγκλήματα που έχουν διαπράξει.

Ο Walken υποδύεται τον Φρανκ στο σόου που δημιούργησε ο Stephen Merchant, με τον χαρακτήρα να ολοκληρώνει την κοινωνική του υπηρεσία ζωγραφίζοντας πάνω από το γκράφιτι στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς.

Δείτε επίσης:  Φωτό ντοκουμέντο: Η Λιζ Τέιλορ με «διαστημικό χτένισμα» με τον Αλέξη Μινωτή το 1967

Μόλις βρίσκει το έργο τέχνης, ο Φρανκ ρωτά την αστυνομικό, την Νταϊάν (την οποία υποδύεται η Τζέσικα Γκάνινγκ) αν πρέπει να το ζωγραφίσει. Ωστόσο, η προσοχή της Νταϊάν αποσπάται και δεν βλέπει το έργο τέχνης, λέγοντας στον Φρανκ ότι όλα τα γκράφιτι πρέπει να ζωγραφιστούν, με τον Φρανκ να κάνει ό,τι του είπε.

Πηγή

Μοιράσου το...