Ο Τσίπρας και με τον… αστυφύλαξ, και με τον χωροφύλαξ: Καλεί σε εμβολιασμό, αλλά καταγγέλλει τον Μητσοτάκη για διχασμό και δίνει «πάσες» στον Πολάκη

Τσίπρας Πολάκης

Τσίπρας Πολάκης

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι και με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, είναι και κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών. Τάσσεται υπέρ της προσπάθειας επιτάχυνσης το εμβολιαστικού προγράμματος αλλά καταγγέλλει την καμπάνια και τα μέτρα της κυβέρνησης υπέρ του εμβολιασμού. Αποδοκιμάζει – με βάση τι τελευταίες διαρροές από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – την αντιεμβολιστική ρητορική Πολάκη, αλλά δίνει και «σήμα» στον Παύλο Πολάκη να βγει στην αντεπίθεση και να καταγγείλει την κυβέρνηση για απροθυμία να φέρει στην χώρα «θεραπείες» – άγνωστο ποιες – κατά του κορονοϊού.

Το θολό μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Η θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των εμβολιασμών σίγουρα δεν είναι ευκρινής. Κι αφήνει περιθώρια  διαφόρων πολιτικών ερμηνειών – όπως, για παράδειγμα, ότι για λόγους εκλογικής και ψηφοθηρικής στόχευσης κλείνει το μάτι και στους υπέρμαχους των εμβολιασμών και στους αντιεμβολιαστές.

Δείτε επίσης:  Γαλλία: Τρένο χτύπησε ομάδα μεταναστών που κινούνταν κατά μήκος των σιδηροτροχιών στο Καλέ

Το ένα ερώτημα είναι κατά πόσο βοηθά αυτή η στάση στην πραγματική προώθηση του εμβολιαστικού εγχειρήματος. Το δεύτερο είναι πόση πολιτική συνέπεια, υπευθυνότητα και αξιοπιστία μπορεί να εμπεριέχει.

Ο Τσίπρας καταγγέλλει τον Μητσοτάκη για “διχασμό”

Ο ίδιος άφησε χθες όλες τις πιθανές απαντήσεις ανοιχτές, καλώντας μεν τους πολίτες να εμβολιαστούν, αλλά παράλληλα καταγγέλλοντας τον πρωθυπουργό για «διχαστικό λόγο», για «απειλές και τιμωρίες» και για «ανόητα κίνητρα με χαρτζιλίκια» – παρεμπιπτόντως, τα ίδια ακριβώς κίνητρα που χρησιμοποιούν και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

«Απευθύνω», είπε, «εκ νέου, έκκληση στους πολίτες να πάρουν την υπόθεση της ζωής και της υγείας τους στα χέρια τους.

Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, και αίσθημα αλληλεγγύης.

Να αγνοήσουν τον ανεύθυνα διχαστικό λόγο του κου Μητσοτάκη.

Να εμβολιαστούν, να φοράνε μάσκες, και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας.

Απευθύνω όμως έκκληση και στην κυβέρνηση να μην επιμείνει στο διχαστικό λόγο, στον κοινωνικό διαχωρισμό και στη γενίκευση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Δείτε επίσης:  Ηλ. Μόσιαλος: Ενθαρρυντικά τα ευρήματα από μελέτη με εισπνεόμενη βουδεσονίδη για την αντιμετώπιση της Covid

Θα προκαλέσει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.Η λογική του διαχωρισμού σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, η λογική των προνομίων και των διώξεων, είναι ό,τι χειρότερο σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης».

Η “πάσα” Τσίπρα στον Πολάκη

Κατόπιν αυτού, την σκυτάλη ξαναπήρε ο Παύλος Πολάκης: Εμφανίστηκε στη Βουλή για να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ότι με το διάγγελμά του κάνει «κακό» στην… εμβολιαστική προσπάθειας, αλλά και να επαναφέρει στο προσκήνιο την προσφιλή του θεωρεία τις «θεραπείες» που δεν φέρνουν οι αρμόδιοι στη χώρα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε επίσης ότι το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν διχαστικό και «κάνει κακό στην εμβολιαστική προσπάθεια» προσθέτοντας ότι είναι «η απέλπιδα προσπάθεια να καλυφθεί η αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας»

Και συνέχισε αναφέροντας τους νεκρούς και όσα υποστηρίζει για τις «θεραπείες» λέγοντας πως τουλάχιστον 6.000 θύματα της πανδημίας θα μπορούσαν «να έχουν σωθεί αν είχατε φέρει τις θεραπείες που σας φωνάζουμε από τον Νοέμβριο».

Δείτε επίσης:  Και τρίτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ετοιμάζει η Ε.Ε.

Οϋτε αυτή την φορά, ωστόσο, εξήγησε σε ποιες θεραπείες αναφέρεται, σε ποιες χώρες του κοσμου, πλην της Ελλάδας, εφαρμόζονται και πόσες ζωές έχουν σώσει. Όπως δεν εξήγησε και εάν – και γιατί – θα συνεχίσει και θα επιμείνει να είναι ένας από τους περίπου 10 βουλευτές μεταξύ των 300 του Κοινοβουλίου που ακόμη δεν έχει εμβολιαστεί.

The post Ο Τσίπρας και με τον… αστυφύλαξ, και με τον χωροφύλαξ: Καλεί σε εμβολιασμό, αλλά καταγγέλλει τον Μητσοτάκη για διχασμό και δίνει «πάσες» στον Πολάκη appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.

Μοιράσου το...