Ο ΠΟΥ ζητά καλύτερη προστασία των παιδιών ηλικίας 5 έως 14 ετών

Ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη Χανς Κλούγκ, κάλεσε σε καλύτερη προστασία των παιδιών, ηλικίας 5 έως 14 ετών, που είναι αυτή τη στιγμή η ηλικιακή ομάδα που προσβάλλεται περισσότερο.

Για να αποφευχθεί το κλείσιμο των σχολείων και η επιστροφή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, το ευρωπαϊκό παράρτημα του οργανισμού συμβουλεύει την ενίσχυση των τεστ στα σχολεία και το ενδεχόμενο εμβολιασμού των μαθητών. «Η χρήση μασκών και αερισμού, καθώς και οι τακτικές δοκιμές, θα πρέπει να είναι ο κανόνας σε όλα τα δημοτικά σχολεία και ο εμβολιασμός των παιδιών θα πρέπει να συζητείται και να εξετάζεται σε εθνικό επίπεδο, προκειμένου να προστατεύονται τα σχολεία», δήλωσε Κλούγκε.

Δείτε επίσης:  Ενισχύονται τα περιοριστικά μέτρα στη Νορβηγία

«Ύστατη λύση» οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί

Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού είναι «απολύτως ύστατη λύση», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο Χανς Κλούγκε και ενώ πληθαίνουν οι φωνές που τάσσονται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

«Οι εντολές αναφορικά με τον εμβολιασμό είναι απολύτως ύστατη λύση και μπορούν να εφαρμοστούν μόνο όταν έχουν εξαντληθεί όλες οι άλλες εφικτές εναλλακτικές για τη βελτίωση της χρήσης των εμβολίων», δήλωσε ο Κλούγκε.

Η Αυστρία θα εφαρμόσει υποχρεωτικό εμβολιασμό του πληθυσμού από τον ερχόμενο Φεβρουάριο, ενώ το θέμα θα τεθεί υπό συζήτηση στην Bundestag. Η Άνγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει πως προκρίνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός από Φεβρουάριο του 2022 αλλά θα πρέπει να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο. Η Ελλάδα εφαρμόζει υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες ανω των 60 ετών, με πρόστιμο 100 ευρώ.

Δείτε επίσης:  Ταραχές στην Καταλονία - 182 τραυματίες

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, Le Figaro

Πηγή

Μοιράσου το...