Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισαν την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αποφάσισαν την άρση των περιορισμών για τα ταξίδια, καθώς συμφώνησαν στο ότι δεν προσφέρουν κάποια προστιθέμενη αξία, ενώ αντιθέτως ενισχύουν την οικονομική και κοινωνική πίεση. Επιπλέον, οι δύο οργανισμοί του ΟΗΕ συμφώνησαν να συνεργαστούν στηριζόμενοι σε μια παγκόσμια αρχιτεκτονική εμπιστοσύνης, με κοινό στόχο την ανάκαμψη του ταξιδιωτικού τομέα.

Τις τελευταίες ημέρες, όλο και περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν τους κανόνες τους για τις διεθνείς αφίξεις, συμπεριλαμβανομένης της χαλάρωσης των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων. Οι αποφάσεις αυτές είναι σύμφωνες με τις τελευταίες συστάσεις του ΠΟΥ για ασφαλή διεθνή κινητικότητα, οι οποίες υπογραμμίζουν την αναποτελεσματικότητα των γενικών περιορισμών στον έλεγχο της μετάδοσης του Covid-19, αλλά και με τις σαφείς προειδοποιήσεις για σημαντική κοινωνική, οικονομική και αναπτυξιακή ζημία.

Δείτε επίσης:  Το άγνωστο νησί-μουσείο των Κυκλάδων με τις ωραιότερες παραλίες

Μια κοινή προσέγγιση

Σύμφωνα με την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης των Διεθνών Υγειονομικών Κανονισμών (ΔΥΚ) του ΠΟΥ για το COVID-19, όλα τα μέτρα που εφαρμόζονται στους διεθνείς ταξιδιώτες θα πρέπει να βασίζονται σε “εκτιμήσεις κινδύνου – συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών, της απομόνωσης και των εμβολιασμών”. Επιπλέον, η οικονομική επιβάρυνση των μέτρων αυτών δεν θα πρέπει να επιβαρύνει τους ίδιους τους ταξιδιώτες.

Καθώς οι χώρες χαλαρώνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, η υγεία πρέπει να παραμείνει η βασική προτεραιότητα. Βασίζοντας τις αποφάσεις τους σε αποδεικτικά στοιχεία και σε μια προσέγγιση με βάση τον κίνδυνο, προσαρμοσμένη στο συγκεκριμένο πλαίσιο, οι χώρες μπορούν να βρουν τη σωστή ισορροπία μεταξύ της ασφάλειας των ανθρώπων, της προστασίας των μέσων διαβίωσης και της οικονομίας και της διατήρησης των συνόρων ανοιχτών”, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Δείτε επίσης:  Travel+Leisure: Τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο – Λίμνες, ακτές και στην 1η θέση μια ελληνική παραλία!

Οι δύο οργανισμοί του ΟΗΕ τόνισαν επίσης την ανάγκη για σαφείς και συνεπείς κανόνες σχετικά με την υγεία και τα ταξίδια, ενώ ανέφεραν επίσης ότι με την κατάλληλη διαχείριση, ο τουρισμός έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως δύναμη ανάπτυξης και ευκαιριών.

Προορισμοί σε όλο τον κόσμο αναφέρουν αυξημένους αριθμούς τουριστικών αφίξεων λόγω της χαλάρωσης ή της άρσης των περιορισμών. Η τάση αυτή προσφέρει τη δυνατότητα να δώσει ώθηση στην οικονομική ανάκαμψη και να επαναφέρει την πρόοδο της κοινωνικής ανάπτυξης σε τροχιά.

Μεταξύ των χωρών που έχουν αναθεωρήσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς τους είναι η Ελβετία, ένας από τους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης, η οποία υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία του UNWTO στην αρχή μιας εβδομάδας σημαντικών συναντήσεων.

Δείτε επίσης:  5 «ψαγμένες» παραλίες στην Αττική για να κάνετε τις βουτιές σας

Δείτε επίσης

The post Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισαν την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών  appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...