Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης του ECDC: Στο “κόκκινο” όλη η Ελλάδα – Πάνω από το 4% ο δείκτης θετικότητας

Χάρτης ECDC

Χάρτης ECDC

Στο «κόκκινο» παραμένει ολόκληρη η Ελλάδα για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης & Ελέγχου Νόσων (ECDC) για την επιδημιολογική εικόνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα αναθεωρημένα στοιχεία του ECDC για την εβδομάδα 11 με 18 Μαρτίου δεν δείχνουν ιδιαίτερη αλλαγή σε όλη την Ευρώπη, ούτε και στη χώρα μας.

Το κόκκινο χρώμα σημαίνει ότι στην Ελλάδα τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού κυμαίνονται από 50 έως 150.

Πάνω από το 4% ο δείκτης θετικότητας

Από τον δεύτερο χάρτη, το κίτρινο χρώμα στην Ελλάδα και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης δείχνει ότι και ο δείκτης θετικότητας είναι πάνω από το 4% τις τελευταίες 14 ημέρες.

Δείτε επίσης:  Η φωτογραφία της Ελλάδας που τράβηξε Ρώσος κοσμοναύτης από το διάστημα και η αναφορά στον τουριστικό παράδεισο

Όσον αφορά τον αριθμό διαγνώσεων ανά 100.000 κατοίκους, οι περισσότερες περιοχές στη χώρα μας βρίσκονται επίσης στο «κόκκινο». Τα Ιωάννινα, μάλιστα, άλλαξαν χρώμα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και πέρασαν και αυτά στο «κόκκινο».

Στο πορτοκαλί πλέον βρίσκεται μόνο η Θράκη και μέρος της ανατολικής Μακεδονίας.

Την ίδια στιγμή το μεγαλύτερο κομμάτι της Ευρώπης όπως φαίνεται και στον παρακάτω χάρτη βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη που σημαίνει πως έχουν 150 ή περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Όσες περιοχές έχουν βαφτεί με σκούρο κόκκινο χρώμα τότε έχουν 500 ή περισσότερα κρούσματα στον ίδιο πληθυσμό.

The post Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης του ECDC: Στο “κόκκινο” όλη η Ελλάδα – Πάνω από το 4% ο δείκτης θετικότητας appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.

Μοιράσου το...