Ο Λευκός Οίκος αρνείται ότι ο Σολτς απέρριψε την πρόσκληση του Μπάιντεν

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε κατηγορηματικά την Παρασκευή μια αναφορά των ΜΜΕ ότι ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς απέρριψε πρόσκληση της τελευταίας στιγμής από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για συνάντηση στην Ουάσιγκτον, προσθέτοντας ότι και οι δύο ηγέτες σχεδιάζουν να συναντηθούν εκεί τον επόμενο μήνα.

«Αυτή η αναφορά είναι ψευδής. Δεν συνέβη, είναι εντελώς επινοημένο», δήλωσε η Αντριέν Γουάτσον, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Η Γουάτσον απάντησε σε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο ανέφερε ότι ο Σολτς είχε απορρίψει πρόσκληση από τον Μπάιντεν να έρθει στον Λευκό Οίκο και να συζητήσει τις τρέχουσες εντάσεις στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας, όπου η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περίπου 100.000 στρατιώτες και έχει με δράση εάν η Δύση δεν ικανοποιήσει ορισμένες απαιτήσεις ασφαλείας.

Δείτε επίσης:  Λέτα: Ο Πούτιν «συμμετέχει» στις ιταλικές εκλογές - Αν κερδίσει η δεξιά, θα είναι ο πρώτος που θα γιορτάσει

Η Γουάτσον σημείωσε ότι ο Σολτς έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο τον επόμενο μήνα: «Η γερμανική πλευρά έχει προτείνει ημερομηνίες και απαντάμε σε αυτές. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τον Καγκελάριο στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Φεβρουάριο».

Ένας εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκε την Παρασκευή να σχολιάσει την έκθεση του Spiegel. Όταν ρωτήθηκε για μια πιθανή επίσκεψη στην Ουάσιγκτον τον Φεβρουάριο, η εκπρόσωπος είπε ότι μπορούσε να σχολιάσει μόνο τις συμφωνημένες επισκέψεις, υποδηλώνοντας ότι το ταξίδι που συζητήθηκε δεν είχε κανονιστεί πλήρως.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Politico

Πηγή

Μοιράσου το...