Ο αστροναύτης Σκοτ Κέλι και άλλοι 15 ειδικοί στην ομάδα μελέτης των UFO της NASA

Το πρόγραμμα ξεκίνησε μετά την αποκάλυψη βίντεο στο Κογκρέσο, με 144 θεάσεις αγνώστων αντικειμένων απο στρατιωτικούς, από το 2004

Ο αστροναύτης Σκοτ Κέλι, ο οποίος πέρασε σχεδόν έναν χρόνο στο Διάστημα και έχει… δει πολλά και άλλοι 15 ειδικοί, συνθέτουν την ομάδα μελέτης των UFO που συνέστησε η NASA.

Η ανεξάρτητη μελέτη πρόκειται να ξεκινήσει τη Δευτέρα και θα συνεχιστεί για τους επόμενους εννέα μήνες. Η ερευνητική ομάδα αναμένεται να μοιραστεί τα ευρήματά της με το κοινό στα μέσα του 2023, αποκαλύπτοντας την αλήθεια για όσα φημολογούνται εδώ και πολλές δεκαετίες.

Το πρόγραμμα, που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο, ξεκίνησε με αφορμή τις ακροάσεις στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, οι οποίες αποκάλυψαν βίντεο που δείχνουν 144 «μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα» που έχουν γίνει διακριτά από στρατιωτικό προσωπικό από το 2004.

Δείτε επίσης:  Ξεκινά το Athens Science Virtual Festival 2021 με θέμα «Η εποχή των ηρώων»

Η ομάδα, η οποία περιλαμβάνει επιστήμονες, ειδικούς δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης και ειδικούς στον τομέα της αεροδιαστημικής ασφάλειας, θα προσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο τα δεδομένα που συλλέγονται από μη στρατιωτικές κυβερνητικές οντότητες, εμπορικά δεδομένα και δεδομένα από άλλες πηγές, μπορούν ενδεχομένως να αναλυθούν για να ρίξουν φως σε μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα (UAP).

Οι ειδικοί μπορούν επίσης να εξετάσουν πλάνα και δεδομένα από προηγούμενες αποστολές για να βοηθήσουν στη διερεύνηση τυχόν ανώμαλων συναντήσεων.

Ο υπεύθυνος της NASA για την οργάνωση της μελέτης είναι ο Daniel Evans, ο βοηθός αναπληρωτής αναπληρωτής διαχειριστής για την έρευνα στη Διεύθυνση Επιστημονικής Αποστολής της NASA.

Δείτε επίσης:  Σταμάτης Κριμιζής: Μπορούμε να πάμε στον Άρη, αλλά όχι να φτιάξουμε αποικία- Δε θα μάθουμε αν είμαστε μόνοι στο Σύμπαν

Όπως ανακοινώθηκε, επικεφαλής της ανεξάρτητης ομάδας μελέτηςς θα είναι ο David Spergel, πρόεδρος του Simons Foundation.

«Η NASA συγκέντρωσε μερικούς από τους κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο, επαγγελματίες δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης, ειδικούς στην αεροδιαστημική ασφάλεια, όλα με μια συγκεκριμένη χρέωση, που είναι να μας πει πώς να εφαρμόσουμε την πλήρη εστίαση της επιστήμης και των δεδομένων στο UAP», δήλωσε ο Evans. «Τα ευρήματα θα δημοσιοποιηθούν σε συνδυασμό με τις αρχές της NASA για διαφάνεια, διαφάνεια και επιστημονική ακεραιότητα», πρόσθεσε.

Ο Thomas Zurbuchen, ο αναπληρωτής διαχειριστής για την επιστήμη στα κεντρικά γραφεία της NASA στην Ουάσιγκτον, δήλωσε: «Η NASA πιστεύει ότι τα εργαλεία της επιστημονικής ανακάλυψης είναι ισχυρά και ισχύουν και εδώ. Έχουμε τα εργαλεία και την ομάδα που μπορούν να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την κατανόησή μας για το άγνωστο».

Δείτε επίσης:  Βρέθηκε απολίθωμα γιγαντιαίας «σαρανταποδαρούσας» - Ήταν μεγάλη σαν αυτοκίνητο

Πηγή: skai.gr

Πηγή

Μοιράσου το...