Ουκρανία – Κραματόρσκ: Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν την πόλη – «Φήμες ότι κάτι φριχτό θα συμβεί εδώ»

Εκατοντάδες άνθρωποι φεύγουν σήμερα από την πόλη Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία, καθώς φοβούνται ότι η περιοχή αυτή θα δεχτεί επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι επιβιβάστηκαν στα τρένα από τον σταθμό αυτής της πόλης που ελέγχεται από το Κίεβο.

Η αναχώρηση έγινε με τη βοήθεια εθελοντών, χωρίς να υπάρξουν προβλήματα, εκτός από τη θλίψη, την παραίτηση και το άγχος των κατοίκων.

«Στέλνω τα παιδιά μου στα δυτικά, σε ασφαλές μέρος, όπως όλος ο κόσμος», είπε ο Αντρέι, η σύζυγος και οι κόρες του οποίου ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν στο τρένο για το Λβιβ. «Πολλοί έχουν ήδη φύγει. Εδώ και δυο-τρεις μέρες, οι οικογένειές μας φεύγουν, εμείς οι άνδρες μένουμε (…) η κατάσταση είναι άσχημη», εξήγησε.

Δείτε επίσης:  Γαλλία: Νέα παραλλαγή του κορωνοϊού στη Μασσαλία- 12 έχουν μολυνθεί

Η Ρωσία ανακοίνωσε στα τέλη της εβδομάδας ότι θέλει «να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην απελευθέρωση του Ντονμπάς», στην ανατολική Ουκρανία.

Ο κυβερνήτης του Λουχάνσκ είπε σήμερα ότι αυτή η ουκρανική περιφέρεια βομβαρδίζεται ολοένα και εντονότερα και η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις ώστε να προσπαθήσει να την καταλάβει ολόκληρη.

Τις πρώτες ημέρες της εισβολής, στα τέλη Φεβρουαρίου και τις αρχές Μαρτίου, το Κραματόρσκ είχε βομβαρδιστεί, ιδίως η περιοχή του αεροδρομίου. Tις τελευταίες εβδομάδες επικρατούσε ηρεμία αλλά την προηγούμενη νύχτα ακούστηκαν τέσσερις εκρήξεις, από βόμβες ή πυραύλους, στα προάστια, όπως ανέφεραν οι κάτοικοι.

Γύρω στις 18.00 ήχησαν και πάλι οι σειρήνες, όπως συμβαίνει πολλές φορές την ημέρα.

Δείτε επίσης:  Στα σκαριά συνεργασία της Τέιλορ Σουίφτ με τον Μπόνο; «Όχι ακόμη» απάντησε όταν την ρώτησαν εάν έχουν δουλέψει μαζί

«Τα παιδιά έφυγαν, εμείς πρέπει να μείνουμε πίσω με τον σύζυγό μου για να φροντίσουμε τη μητέρα μου» είπε η Σβετλάνα, μια 50χρονη εθελόντρια που βοηθούσε το πλήθος στον σιδηροδρομικό σταθμό σήμερα. «Τις τελευταίες ημέρες, ο σταθμός είναι γεμάτος καθημερινά (…) Κυκλοφορούν φήμες ότι κάτι φριχτό θα συμβεί εδώ», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

Πηγή

Μοιράσου το...