Οι χειρότεροι χωρισμοί όλων των εποχών

Όλοι μας έχουμε χωρίσει με τον ή την σύντροφό μας πολύ άσχημα, έστω μια φορά στη ζωή μας. Όλοι μας είπαμε ή κάναμε πράγματα που δεν τα εννοούσαμε εκείνη την ώρα του χωρισμού η του διαζυγίου και όλοι σκεφτήκαμε, αργότερα, τις συνέπειες των πράξεών μας την, κυρίως, πως είναι να «ζεις μετά από κάποιον», που έχει τραγουδήσει και η Δήμητρα Γαλάνη.

Ωστόσο, ένας αμερικανός αρθρογράφος διαφωνεί. Πιστεύει ότι, όσο άσχημα και αν έχουμε χωρίσει, οι συνθήκες δεν συγκρίνονται με εκείνες των χειρότερων χωρισμών όλων των εποχών. Ο Ας Τζέρμπεργκ δημοσίευσε το εκτενές του άρθρο στον ιστότοπο «P.S. I Love You» με τους περισσότερους, στα σχόλια από κάτω, να συμφωνούν ότι όντως, κανένας από τους χωρισμούς μας δεν μπορεί να συγκριθεί σε ένταση, μίσος, κακία, τάσεις εκδίκησης και… εκκεντρικότητα με τις παρακάτω οκτώ περιπτώσεις ζευγαριών που «τερμάτισαν» το θέμα:

1. Ερρίκος ο 8ος και Αν Μπολέιν: Ο Ερρίκος απέκτησε έξι συζύγους, δίνοντας εντολή να σκοτώσουν τις δυο εξ’ αυτών (μάλλον, ήταν δύσκολος ως άνθρωπος). Η Αν Μπολέιν ήταν η «επίσημη» ερωμένη του ενώ αυτός ήταν ακόμα παντρεμένος με την Αικατερίνη της Αραγονίας. Όταν η Αν έμεινε έγκυος [στη μελλοντική Βασίλισσα Ελισάβετ Α’], τότε ο Ερρίκος δεν μπορούσε κάνει αλλιώς: την παντρεύτηκε κηρύσσοντας άκυρο τον πρώτο του γάμο με την Αικατερίνη. Η Μπολέιν γέννησε ένα κορίτσι, όμως ο Ερρίκος ήθελε έναν αρσενικό διάδοχο. Αυτό δεν συνέβη ποτέ όμως και κάπως έτσι την κατηγόρησε για «αιμομιξία, μαγεία, μοιχεία και συνωμοσία». Η Μπολέιν αποκεφαλίστηκε ενώ ο Ερρίκος παντρεύτηκε αμέσως μετά την ερωμένη του, Τζέιν Σέιμουρ, η οποία του χάρισε επιτέλους τον γιο που τόσο ήθελε. Η άλλη σύζυγός του που αποκεφαλίστηκε επίσης ήταν η Κάθριν Χάουαρντ με την κατηγορία της μοιχείας.

Δείτε επίσης:  Η Τάμτα απέκτησε ελληνική ταυτότητα μετά από 23 χρόνια - Η ανάρτησή της στο Instagram

2. Οσκαρ Κοκόσκα και Αλμα Μάλερ: Ο αυστριακός ζωγράφος είχε δεσμό με την Αλμα Μάλερ, τέως σύζυγο του συνθέτη Γκούσταβ Μάλερ και του αρχιτέκτονα Βάλτερ Γκρόπιους. Όταν εκείνη τον εγκατέλειψε, ο Κοκόσκα βρήκε τη λύση για να την αντικαταστήσει και η λύση αυτή φέρνει και λίγο… από Ιαπωνία. Παράγγειλε μια κούκλα στο μέγεθός της και έκτοτε κυκλοφορούσε στην πόλη της Βιέννης με αυτήν, αγοράζοντάς της μέχρι και ξεχωριστή θέση δίπλα του στην Οπερα. Μετά από λίγο καιρό, που μάλλον του πέρασε ο πόνος και ξεπέρασε οριστικά την Αλμα, έσπασε πάνω στην κούκλα ένα μπουκάλι με κόκκινο κρασί, την αποκεφάλισε και την πέταξε στην αποχέτευση του σπιτιού του.

Πολεμικές συρράξεις και ακυρώσεις γάμων δι’ αλληλογραφίας

3. Λόρδος Βύρων και Κάρολαϊν Λαμπ: Το 1812, η Καρολάιν Λαμπ, παντρεμένη με τον Γουίλιαμ Λαμπ, μετέπειτα πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, είχε έναν όχι και τόσο κρυφό δεσμό με τον άγγλο ποιητή. Ο Μπάιρον τερμάτισε απότομα την σχέση τους και η Λαμπ τρελάθηκε: προκειμένου να του τραβήξει την προσοχή (και την λύπηση), αρχικά μαχαιρώθηκε και στη συνέχεια έφτιαξε ένα ομοίωμα του Μπάιρον και του έβαλε φωτιά. Και ως κερασάκι σε αυτήν την… τούρτα ψυχοπαθολογικής παράνοιας, έστειλε στον πρώην εραστή της μερικές τρίχες από το εφηβαίο της με ένα σημείωμα που έγραφε: «Έκοψα τις τρίχες πολύ κοντά [στο δέρμα] και αιμορραγούσα».

4. Μάρκος Αντώνιος και Οκτάβια: Η ναυμαχία στο Άκτιο έγινε με αφορμή τον χωρισμό του ζευγαριού. Το 43 π.Χ., ο Μάρκος Αντώνιος δημιούργησε μαζί με τον Οκταβιανό και τον Λέπιδο την τριανδρία που κυβερνούσε τη Ρώμη. Μετά από μια πολιτική ένταση μεταξύ του και του Οκταβιανού, παντρεύτηκε την αδερφή του, την Οκτάβια προκειμένου να γίνουν… κουνιαδάκια. Όμως ο Αντώνιος έφυγε από την Ρώμη για να συνεχίσει τον πόλεμο στην Παρθία και εκεί πρωτογνώρισε την Κλεοπάτρα και ερωτεύτηκαν. Μέχρι που η απατημένη σύζυγός του πήγε να τον βρει, είδε τι έγινε και είπε στον αδελφό της τα καθέκαστα, με αποτέλεσμα ο Οκταβιανός να κηρύξει πόλεμο εναντίον του. Ακολούθησε η ναυμαχία στο Ακτιο, όπου ο Οκταβιανός στέφθηκε νικητής, ενώ ο Μάρκος Αντώνιος με την Κλεοπάτρα κατέφυγαν ηττημένοι και ταπεινωμένοι στην Αίγυπτο.

Δείτε επίσης:  Οι κάμερες την έπεσαν στη Δέσποινα Βανδή και τον Βασίλη Μπισμπίκη που επέστρεφαν από Ιταλία

5. Αβραάμ Λίνκολν και Μαίρη Οουενς: Το 1833, η Οουενς γνώρισε έναν νεαρό, τον Αβραάμ Λίνκολν, ο οποίος ήταν φίλος της αδελφής της, Ελίζαμπεθ. Ο Λίνκολν είπε στην Ελίζαμπεθ ότι αν ποτέ η Μαίρη επέστρεφε στο Ιλινόις, θα την παντρευόταν. Η Ελίζαμπεθ έστειλε το μήνυμα στην αδερφή της, εκείνη πίστεψε ότι ήταν μια σοβαρή πρόταση γάμου και μετακόμισε στο Νιου Σάλεμ. Όταν την ξαναείδε όμως ο Λίνκολν το μετάνιωσε, κάνοντας μάλιστα και απρεπή σχόλια σχετικά με το βάρος και τον όγκο της. Κατόπιν, ο Λίνκολν έγραψε στην Μαίρη κάποια γράμματα που έβριθαν κενών και ποταπών δικαιολογιών: Ήθελε, λέει, να την παντρευτεί, αλλά δεν θα της άρεσε καθόλου να ζει στο μέρος που ζούσε ο Λίνκολν, γιατί «εδώ είναι όλα πολύ πολύ φτωχικά και θα την ξεβόλευε». Ήταν η τελευταία επιστολή που της έστειλε.

Οικογενειακά δράματα και νεκροφιλία

6. Τσαρλς Μπράντον, Αν Μπράουν και Μάργκαρετ Νέβιλ: Ο Τσαρλς Μπράντον, στενός φίλος του Ερρίκου του 8ου της Αγγλίας, το 1506 γνώρισε την Αν Μπράουν, η οποία έμεινε έγκυος. Μετά απ’ αυτό, ο Μπράντον την παράτησε και παντρεύτηκε την πλούσια χήρα και θεία της Αν, Μάργκαρετ Νέβιλ, που είχε τα διπλάσια χρόνια του. Στη συνέχεια πήρε τον έλεγχο όλης της αμύθητης περιουσίας της και κατόπιν, ο πανούργος, υπέβαλε αίτηση για διαζύγιο με βάση το ότι κατάγονταν από τον ίδιο πρόγονο. Ο  Μπράντον τα ξανάφτιαξε με την Αν και την παντρεύτηκε, ενώ η ηλικιωμένη και απατηθείσα Νέβιλ έμεινε απαρηγόρητη.

Δείτε επίσης:  Αύγουστος Κορτώ: Η συγκλονιστική ανάρτηση για την αυτοκτονία του πατέρα μετά τη διαπόμπευση του γιου του

7. Ηρώδης ο Μέγας και Μαριάμ: Ο Ρωμαίος βασιλιάς της Ιουδαίας δεν αντιμετώπισε την πρώτη του γυναίκα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Καθώς δεν γεννήθηκε Εβραίος και προκειμένου να γίνει κυβερνήτης, αρραβωνιάστηκε την πριγκίπισσα Μαριάμ. Και μετά άρχισε το ξεκαθάρισμα όλης της φαμίλιας της συζύγου του: σκότωσε τον αδελφό και τον θείο της, και παρόλο που του χάρισε και τέσσερα παιδιά, ο Ηρώδης την εκτέλεσε και την ίδια. Και εκεί ξεκινάνε τα περίεργα: ο Ηρώδης το μετάνιωσε που την σκότωσε, καθώς, λέει, ήταν ακόμα ερωτευμένος μαζί της και έπεσε σε βαθιά κατάθλιψη. Διατήρησε, λοιπόν, το νεκρό σώμα της σε μέλι και τα επόμενα επτά χρόνια συνέχισε να κάνει σεξ με το πτώμα της!

8. Ματ Ντέιμον και Μίνι Ντράιβερ: Η πιο πρόσφατη από τις περιπτώσεις που αναφέρει ο αρθρογράφος συνέβη το 1999 και μάλιστα σε παναμερικανικό δίκτυο. Το ζευγάρι είχε γνωριστεί στα γυρίσματα της ταινίας «Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» και είχαν σχέση για σχεδόν έναν χρόνο, αλλά τότε ήταν που ανατράπηκαν όλα: ο Ντέιμον εμφανίστηκε στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ, δηλώνοντας δημοσίως ότι ήταν μόνος και εργένης. Ίσως ο πιο άκομψος χωρισμός που ενέσκηψε ποτέ στο Χόλιγουντ.

Πηγή

Μοιράσου το...