Οι καλύτερες προτάσεις για μια μονοήμερη εκδρομή εντός Αττικής

Θέλετε βουτιές σε δροσερά νερά; Θέλετε μονοπάτια που διασχίζουν σκιερά δάση; Θέλετε αρχαία Ιστορία; Και τα θέλετε όλα σε… συσκευασία μονοήμερης; Δείτε κάποιους από τους καλύτερους προορισμούς για μονοήμερη που διαθέτει η αττική ακτογραμμή και πάρτε ιδέες για μια εκπληκτική εκδρομή χωρίς να πρέπει να οδηγείτε ώρες!

Στον Σχινιά και τον Μαραθώνα

Το ξέρατε ότι υπάρχει Εθνικό Πάρκο Σχινιά-Μαραθώνα; Τα μονοπάτια του διασχίζουν ένα υπέροχο πευκόδασος, το δάσος της Κουκουναριάς με τις μικρές λιμνούλες στην «ενδοχώρα» του, την περίφημη Μακάρια Πηγή και τα δέντρα που φτάνουν ως την αμμουδιά. Εκεί θα απλώσετε… πετσέτες και κουβαδάκια, για να βουτήξετε στα πεντακάθαρα, αλλά σούπερ ρηχά νερά του (χαράς ευαγγέλια για οικογένειες με πιτσιρίκια) πριν πιάσετε τραπεζάκι για ολόφρεσκα ψαράκια και ούζο μετά το μπάνιο. Εναλλακτικά, αν οδηγήσετε μέχρι τον Μαραθώνα, θα βρείτε αι εκεί τέλεια θαλασσο-μεζεδάκια.

Δείτε επίσης:  Καλαμάτα: Μεγάλη αναστάτωση σε παραλία όταν εμφανίστηκε θαλάσσιο κήτος
Σχοινιάς

Στο Σούνιο και το Λαύριο

Από τη μία ο υπέροχος αρχαίος Ναός του Ποσειδώνα που μένει ανοιχτός ως το ηλιοβασίλεμα, που φαίνεται από εδώ φαντασμαγορικό, από την άλλη, τα πιο κυκλαδίτικα νερά της Αττικής στην άλλοτε μυστική παραλιούλα των Λεγραινών που λέγεται ΚΑΠΕ.

Σούνιο
DCIM100MEDIADJI_0042.JPG

Προσθέστε στην εξίσωση «ψαγμένες» πεζοπορίες για φυσιολάτρες στο φαράγγι με το τέλειο όνομα Χάος, μέσα στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου και τα φανταστικά ψαρομεζεδάκια με θέα θάλασσα το Λαύριο, και δεν χρειάζεστε κανέναν άλλο λόγο για να διανύσετε τα 63 χιλιόμετρα που χωρίζουν το Σούνιο από το κέντρο της πόλης.

Λεγρενά
DCIM100MEDIADJI_0068.JPG

Στην Ψάθα και το Αλεποχώρι

Κάτι λιγότερο από 70 χιλιόμετρα την χωρίζουν από το κέντρο της Αθήνας, κι όμως η αίσθηση στην Ψάθα είναι λες και βρίσκεσαι σε χωριουδάκι νησιού. Τα νερά της είναι απολύτως διάφανα, η παραλία απλώνεται σε έκταση τέτοια ώστε να χωρά στην αγκαλιά της τα πάντα –και ξαπλώστρες σε ένα μικρό σημείο, και άπλα για να απλώσετε πετσέτες στο υπόλοιπο, και άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, και café με τραπεζάκια στην αμμουδιά της και… την ησυχία σας αν απομακρυνθείτε λίγο από το «κέντρο» της παραλίας.

Δείτε επίσης:  Virgin Atlantic: Διπλασιάστηκαν οι αιτήσεις εργασίας από άντρες μετά την απόφαση της αλλαγής του ενδυματολογικού κώδικα για το πλήρωμα
Ψάθα

Το ηλιοβασίλεμα, επίσης, φαίνεται από εδώ φαντασμαγορικό, ενώ για ψαρομεζεδάκια θα πιάσετε τραπεζάκι πλάι στο κύμα. Εναλλακτικά, θα οδηγήσετε ένα δεκάλεπτο ως το Αλεποχώρι, για να απολαύσετε από σπιτικά μαγειρευτά μέχρι ουζομεζέδες που μοσχοβολάνε θάλασσα και βέβαια φρεσκότατο ψαράκι.

Δείτε επίσης

The post Οι καλύτερες προτάσεις για μια μονοήμερη εκδρομή εντός Αττικής appeared first on Travelstyle.

Δείτε επίσης:  Λεπτοκαρυά: 3+1 ξενοδοχεία κοντά στην παραλία, με βαθμολογία πάνω από 9 και τιμές από €27 μέχρι €38! Από τον Τάσο Δούση

Source

Μοιράσου το...