Νέο βίντεο από τον βομβαρδισμό του εμπορικού κέντρου στο Κίεβο – Η στιγμή της τεράστιας έκρηξης

Βίντεο από τον βομβαρδισμό του εμπορικού κέντρου στο Κίεβο, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 8 ατόμων, έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο άμυνας, με τα πλάνα να δείχνουν τη στιγμή της έκρηξης που ισοπέδωσε το κτήριο, ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Τα πλάνα δείχνουν έναν πύραυλο να πέφτει στο γυμναστήριο Sport Life έξω από το εμπορικό κέντρο Retroville αργά την Κυριακή, ισοπεδώνοντας το κτίριο και αφήνοντας το εμπορικό κέντρο να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, αναφέρει η Daily Mail.

Το εμπορικό κέντρο υπέστη πλήγμα πολύ μεγάλης ισχύος, που κονιορτοποίησε αυτοκίνητα στον χώρο στάθμευσης και άνοιξε γιγαντιαίο κρατήρα πολλών μέτρων μπροστά στο δεκαώροφο κτίριο που ακόμη κάπνιζε.

Δείτε επίσης:  Το Ισραήλ άνοιξε και πάλι τα σύνορα στη λωρίδα της Γάζας

Ολόκληρο το νότιο τμήμα του μεγάλου εμπορικού κέντρου καταστράφηκε, όπως και ιδιωτικό γυμναστήριο που βρισκόταν στον χώρο του πάρκινγκ, διαπίστωσε ρεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Πρόκειται για αποθήκη πυρομαχικών» λένε οι Ρώσοι

Από την πλευρά τους οι Ρώσοι υποστήριξαν ότι το εμπορικό κέντρο είχε μετατραπεί σε αποθήκη πυρομαχικών.

«Οι περιοχές κοντά στο εμπορικό κέντρο χρησιμοποιούνταν ως μια μεγάλη βάση για την αποθήκευση ρουκετών και για την επανόπλιση εκτοξευτών πολλαπλών ρουκετών», δήλωσε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Πηγή

Μοιράσου το...