Νέους περιορισμούς θα ανακοινώσει ο Τζόνσον, «ακόμη και αύριο»

Ο Μπόρις Τζόνσον εξετάζει την επιβολή νέων περιορισμών για τον κορωνοϊό στην Αγγλία και μια μετάβαση στο Σχέδιο Β της στρατηγικής της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του COVID-19 αυτόν τον χειμώνα.

Μετά την ανακάλυψη της παραλλαγής Όμικρον, για την οποία η Ντάουνινγκ Στριτ φοβάται ότι είναι πιο μεταδοτική από την παραλλαγή Δέλτα, ο Βρετανός πρωθυπουργός σκέφτεται σκληρότερα μέτρα για να επιβραδύνει την εξάπλωση των κρουσμάτων.

Ανώτερες κυβερνητικές πηγές αποκάλυψαν ότι ο κ. Τζόνσον σκοπεύει να μεταβεί στο Σχέδιο Β ήδη αυτή την εβδομάδα, με την εισαγωγή του υγειονομικού διαβατηρίου για εμβόλια για τον COVID και την επιστροφή στην εργασία από το σπίτι για εκατομμύρια ανθρώπους.

Δείτε επίσης:  «Χιλιάδες εγκλήματα πολέμου» καταγγέλλει η Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του λέγεται ότι έλαβαν αρνητική αξιολόγηση από τον επικεφαλής ιατρό της Αγγλίας, καθηγητή Κρις Γουίτι, και τον επικεφαλής επιστημονικό σύμβουλο, Σερ Πάτρικ Βάλανς, για την τρέχουσα κατάσταση του κορωνοϊού την Τρίτη.

Σύμφωνα με ανάρτηση του παρουσιαστή του Times Radio Τομ Νιούτον Νταν, υπάρχει πληθώρα εικασιών για επικείμενη συνεδρίαση για την επιβολή του Σχεδίου Β, ακόμα και αύριο το πρωί. «Πηγή μού λέει είναι κατά ‘85% πιθανόν’», ανέφερε στην ανάρτησή του.

Πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ επέμειναν ότι «δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις», αλλά υπάρχουν ευρέως διαδεδομένες εικασίες ότι θα μπορούσαν να είναι επικείμενα περαιτέρω μέτρα.

Οποιαδήποτε κίνηση για την επιβολή νέων περιορισμών θα αντιμετωπιζόταν με καχυποψία στο Γουέστμινστερ τη στιγμή που ο Τζόνσον δέχεται πιέσεις λόγω ισχυρισμών ότι το προσωπικό του Νο 10 παραβίασε τους κανόνες του lockdown διοργανώνοντας ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι τον περασμένο Δεκέμβριο.

Δείτε επίσης:  Τέξας: Τουλάχιστον 8 νεκροί σε μουσικό φεστιβάλ

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Sky News, Bloomberg, Guardian

Πηγή

Μοιράσου το...