Νέα παραλλαγή του Covid-19: Μέτρα εξετάζει και η Γαλλία

Μεγάλη ανησυχία έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως από τη νέα επικίνδυνη μετάλλαξη του κορωνοϊού, η οποία εντοπίστηκε στις χώρες της νότιας Αφρικής. Η Ευρώπη, αλλά και η Ασία λαμβάνουν άμεσα μέτρα, εφαρμόζοντας ταξιδιωτικούς περιορισμούς και απαγόρευση πτήσεων.

Η Γαλλία θα αποφασίσει «τις επόμενες μέρες, αν όχι τις επόμενες ώρες» εάν είναι «αναγκαίο» να αναστείλει τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική, μετά την ανακάλυψη της νέας παραλλαγής του Covid-19, δήλωσε την Παρασκευή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ.

«Υπάρχουν συνεχείς συναντήσεις, οι εργασίες σε εξέλιξη και τις επόμενες μέρες, αν όχι τις επόμενες ώρες, θα δούμε λίγο πιο καθαρά και προφανώς θα πάρουμε αποφάσεις εάν χρειαστεί», ανέφερε στο BFMTV / RMC.

Δείτε επίσης:  Μολδαβία: Και η Ελλάδα συμμετείχε στην δωρεά ύψους 695 εκατ. ευρώ

Η απαγόρευση αυτών των πτήσεων, που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εφαρμόζεται ήδη από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία.

«Δεδομένου ότι υπήρχαν χώρες όπου υπήρχε σημαντική κυκλοφορία του ιού και μια παραλλαγή που μας ανησυχούσε, πάντα λαμβάναμε προστατευτικά μέτρα», πρόσθεσε ο Γκάμπριελ Ατάλ. Υπενθύμισε ότι «σχετικά λίγα είναι γνωστά προς το παρόν» για αυτή την παραλλαγή. Σε αυτό το στάδιο, λοιπόν, «συλλέγουμε πληροφορίες αυτή τη στιγμή», είπε, διευκρινίζοντας ότι η Γαλλία βρίσκεται σε επαφή με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και ότι έχει ο ίδιος συνάντηση με τη Γενική Διεύθυνση Υγείας (DGS) Πέμπτη απόγευμα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Le Figaro

Πηγή

Μοιράσου το...