Μόσχα: Οι ξένοι «μισθοφόροι» στην Ουκρανία δεν θα θεωρούνται αιχμάλωτοι πολέμου

«Οι μισθοφόροι που στάλθηκαν από τη Δύση για να βοηθήσουν το Κίεβο,δεν θα έχουν το καθεστώς αιχμαλώτου πολέμου, αν συλληφθούν»,δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Θέλω να τονίσω επίσημα ότι όλοι οι μισθοφόροι που στάλθηκαν από τη Δύση για να βοηθήσουν το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου δεν είναι μαχητές σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Δεν έχουν δικαίωμα στην ιδιότητα του αιχμάλωτου πολέμου», υποστήριξε ο Κανασένκοφ

Ισχυρίστηκε  επίσης ότι όλες οι επιθέσεις από ξένους μισθοφόρους στα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία, πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας όπλα που προμηθεύονται από τη Δύση. «Όλες οι επιθέσεις από ξένους μισθοφόρους πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας όπλα που προμήθευσε η Δύση στο καθεστώς του Κιέβου», είπε ο Κονασένκοφ.

Δείτε επίσης:  Προκλητική ρητορική από την Αγκυρα – Ομερ Τσελίκ: Οι διαφορές για την ΑΟΖ δεν λύνονται με γαλλικές φρεγάτες στην Μεσόγειο

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου , ξένοι μισθοφόροι διαπράττουν δολιοφθορές και επιδρομές σε ρωσικές φάλαγγες που μεταφέρουν οπλισμό και υλικά, καθώς και σε αεροσκάφη που τις καλύπτουν.

Σύμφωνα με τον Κονασένκοφ , οι «μισθοφόροι» είναι εξοπλισμένοι με αμερικανικά αντιαρματικά συστήματα Javelin, βρετανικά NLOW και φορητά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Stinger. «Η αμερικανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών έχει ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία για τη στρατολόγηση εργολάβων PMC που θα σταλούν στην Ουκρανία. Πρώτα απ ‘όλα, προσλαμβάνονται υπάλληλοι των αμερικανικών PMCs Academi, Kyubik και Dean Corporation”, είπε.

Ο Κονασένκοφ είπε ότι οι ξένοι μισθοφόροι θα διωχθούν ποινικά αν συλληφθούν. «Το καλύτερο πράγμα που περιμένει ξένους μισθοφόρους μετά τη σύλληψη είναι η ποινική ευθύνη. Προτρέπουμε τους πολίτες ξένων χωρών που σχεδιάζουν να πάνε να πολεμήσουν για το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου να σκεφτούν δύο φορές πριν το ταξίδι”, είπε ο Κονασένκοφ.

Δείτε επίσης:  Γαλλία: Σύσταση για εμβολιασμό των ευπαθών παιδιών 5-11 ετών

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

Πηγή

Μοιράσου το...