Μπράντον Λι: Τι απέγινε ο «δολοφόνος» του

Στον απόηχο της πολύ πρόσφατης τραγωδίας που συνέβη στα γυρίσματα της επερχόμενης ταινίας του Άλεκ Μπάλντουιν «Rust», όπου ο ηθοποιός σκότωσε κατά λάθος την διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας Χαλίνα Χάτσινς και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα, πολλοί έχουν επισημάνει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη στην ιστορία του κινηματογράφου.

Μάλιστα, σχεδόν το ίδιο σκηνικό συνέβη και 28 χρόνια πριν, όταν ο 29χρονος Μπράντον Λι -γιος του θρυλικού Μπρους Λι- έχασε την ζωή του στα γυρίσματα της ταινίας «The Crow» από ατύχημα.

Ο ηθοποιός Μάικλ Μάσι

Μπράντον Λι: Οι ομοιότητες του θανάτου του με αυτόν της Χάτσινς

Όπως ο θάνατος της Χάτσινς στις 21 Οκτωβρίου 2021, ο θάνατος του Λι ήταν αποτέλεσμα ενός τυχαίου πυροβολισμού από τον συνάδελφό του Μάικλ Μάσι, ο οποίος έπαιξε το ρόλο του εμπόρου ναρκωτικών Funboy στην κινηματογραφική μεταφορά του James O’Barr «The Crow».

Δείτε επίσης:  Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Συγκλονιστικές φωτογραφίες με πρόσφυγες της Ουκρανίας

Προφανώς, το όπλο που χρησιμοποίησε ο Μάσι ήταν γεμάτο με μια πραγματική σφαίρα και μετά από μια σειρά λαθών κατά τη διάρκεια της παραγωγής, το γύρισμα της τελικής σκηνής της ταινίας οδήγησε στον θάνατο ενός ανερχόμενου νεαρού ηθοποιού, ο οποίος ήταν, επίσης, γιος του θρύλου των πολεμικών τεχνών, Μπρους Λι.

Τι απέγινε ο «δολοφόνος» του Μπράντον Λι μετά την τραγική δολοφονία του

Το «The Crow» βγήκε στις αίθουσες τον Μάιο του 1994, λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά το θάνατο του Μπράντον Λι, και κέρδισε το εντυπωσιακό ποσό των 51 εκατομμυρίων δολαρίων στο box office, αναφέρει το grunge.com. Υπήρχε, ωστόσο, ένα άτομο που φέρεται ότι (και είναι κατανοητό) δεν παρακολούθησε την ταινία, και αυτός ήταν ο Μάικλ Μάσι, ο οποίος έκανε ένα μικρό διάλειμμα από την υποκριτική μετά το ατύχημα που σκότωσε τον Λι, σύμφωνα με το Variety.

Δείτε επίσης:  H selfie του J Balvin με τον Πάπα Φραγκίσκο

Μιλώντας στο Extra το 2005, ο Μάσι είπε ότι ο θάνατος του Λι στις 31 Μαρτίου 1993, ήταν «τραγικό ατύχημα» και ότι του πήρε πολύ χρόνο για να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή του και να μιλήσει για το περιστατικό. «Ήταν μια πολύ αργή και στοχαστική διαδικασία», εξήγησε, ενώ αργότερα πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι ξεπερνάς ποτέ κάτι τέτοιο».

Η καριέρα του Μάσι μετά το «The Crow» μέχρι το θάνατό του το 2016

Μετά από ένα χρόνο παύσης από την ηθοποιία, ο Μάικλ Μάσι επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη στην ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ «Se7en» του 1995, όπου είχε ένα μικρό ρόλο. Επίσης, σύμφωνα με το grunge.com, δούλεψε σε ένα άλλο έργο που σκηνοθέτησε ο Φίντσερ δύο χρόνια αργότερα, εμφανιζόμενος στο «The Game». Ωστόσο, αυτοί είναι μόνο δύο από τους πολλούς ρόλους που έπαιξε ο Μάσι μετά την άτυχη εμφάνισή του στο «The Crow».

Δείτε επίσης:  Espresso Girl: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΟΥΣΤΡΟΥ

Σύμφωνα με το grunge.com, μια πιο προσεκτική ματιά στη φιλμογραφία του δείχνει ότι είχε ρόλους σε ταινίες όπως «One Fine Day», «Amistad» και «Catwoman». Και ενώ το τελευταίο έργο ήταν μια διαβόητη αποτυχία, ο Μάσι συνέχισε να εμφανίζεται σε ταινίες με υπερήρωες, συγκεκριμένα στις δύο ταινίες «Amazing Spider-Man» με πρωταγωνιστή τον Άντριου Γκάρφιλντ, όπου είχε επιλεγεί για τον ρόλο του Gustav Fiers, γνωστός και ως The Gentleman.

Ο Μάσι ήταν, επίσης, ενεργός ηθοποιός και στη μικρή οθόνη, με ρόλους σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές όπως οι «The X-Files», «House», «CSI» και «Νόμος και Τάξη». Δυστυχώς, ο Μάσι πέθανε από καρκίνο του στομάχου στις 20 Οκτωβρίου 2016, στο Cedars-Sinai Medical Center στο Λος Άντζελες. Ήταν 64 ετών.

Πηγή

Μοιράσου το...