«Μοιάζει με ολόγραμμα»: Νέα επαναστατική 3D οθόνη χωρίς ειδικά γυαλιά – Βίντεο

«Μοιάζει με ολόγραμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ειδικευμένος σε είδη υψηλής τεχνολογίας YouTuber Dave 2D – Δείτε το βίντεο του pcmag.com για μια γεύση της επαναστατικής τεχνολογίας 

Νέα επαναστατική 3D οθόνη, χωρίς ειδικά γυαλιά, παρουσιάζει επισήμως η πολυεθνική εταιρεία από την Ταϊβάν Asus στην έκθεση τεχνολογίας CES 2023 που ξεκίνησε την Πέμπτη στο Λας Βέγκας. Ο λόγος για την οθόνη του λάπτοπ ProArt Studiobook 16 3D OLED.

Βασισμένη σε τεχνολογία φακών για την οποία η Asus έχει επί του παρόντος αποκλειστικά δικαιώματα από τον συνεργάτη που της παρέχει τα πάνελ, η οθόνη 16 ιντσών σάς επιτρέπει να κάνετε εναλλαγή μεταξύ κανονικής προβολής σε δύο διαστάσεις και σε τρεις διαστάσεις. Η οθόνη αποτελείται από πολλαπλά στρώματα, με το πάνελ OLED να καλύπτεται από μια οπτική ρητίνη, ένα γυάλινο πάνελ, την ειδική τεχνολογία φακών, ένα στρώμα μεταγωγής υγρών κρυστάλλων 2D/3D και τέλος μια γυάλινη επικάλυψη με αντιανακλαστική επίστρωση. Παράλληλα, η οθόνη διαθέτει κάμερες που παρακολουθούν τα μάτια σας (3D eye-tracking display) ώστε μια μικρή μετακίνηση να μη «χαλάει» το τρισδιάστατο εφέ, επομένως η τεχνολογία αυτή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες οθόνες που παρακολουθούν περισσότερα του ενός άτομα. 

Δείτε επίσης:  Εντοπίστηκε το ισχυρότερο μαγνητικό πεδίο στον γαλαξία μας

Ως προηγμένη οθόνη OLED, το πάνελ ανάλυσης 3,2K προσφέρει ζωντανά χρώματα και πλούσιο μαύρο ακόμη και με το εφέ 3D απενεργοποιημένο. Η οθόνη διαθέτει χρόνο απόκρισης 0,2 χιλιοστών του δευτερολέπτου και ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, που κάνει και το περιεχόμενο 3D βίντεο να φαίνεται πιο ομαλό. Η οθόνη διαθέτει επίσης δυνατότητα αφής αλλά και δυνατότητα για χρήση γραφίδας.

«Μοιάζει με ολόγραμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ειδικευμένος σε είδη υψηλής τεχνολογίας YouTuber Dave 2D. 

Δείτε το βίντεο του pcmag.com για μια γεύση της επαναστατικής τεχνολογίας:

Πηγή: skai.gr

Δείτε επίσης:  Μαθητές από τις Σέρρες κέρδισαν το 1ο βραβείο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στη Νότια Κορέα - Φωτογραφίες

Πηγή

Μοιράσου το...