Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτό είναι το σύμπτωμα στα παιδιά κάτω των 5 ετών – Τι να προσέξετε

Μετάλλαξη Όμικρον: Γιατροί στις ΗΠΑ παρατήρησαν την ανάπτυξη ενός συγκεκριμένου συμπτώματος σε παιδιά που έχουν νοσήσει από το στέλεχος της παραλλαγής.

Η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο τον πλανήτη και «χτυπά» όλες τις ηλικίες. Ακόμα και παιδιά κάτω των πέντε ετών, στα οποία μάλιστα προκαλεί ένα έντονο και επίπονο σύμπτωμα.

Αυτό δεν είναι άλλο από τον επίμονο βήχα, τον οποίο πολλοί γονείς χαρακτηρίζουν σαν «γαύγισμα». Ο δρ Buddy Creech, ειδικός στις λοιμώδεις νόσους των παιδιών, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Nashville στις ΗΠΑ, εξηγεί πως το σύμπτωμα αυτό παρατηρείται στα περισσότερα παιδιά που έχουν νοσήσει από τη μετάλλαξη Όμικρον.

Δείτε επίσης:  Η Novibet «στο σερβίς» του διεθνούς τουρνουά τένις Acropolis Cup 2021 by Novibet

Ο λόγος είναι πως η παραλλαγή αυτή προσβάλει κυρίως το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα, δηλαδή τον λαιμό. Πάντως, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ο βήχας αυτός μπορεί να ακούγεται ιδιαίτερα ανησυχητικός όμως είναι αντιμετωπίσιμος και οι γονείς δεν πρέπει να πανικοβληθούν.

Ο δρ Buddy Creech, αναφέρει πως «το πάνω μέρος των αεραγωγών πρήζεται, για αυτό υπάρχει αυτός ο χαρακτηριστικός βήχας που γαυγίζει». Σε κάθε περίπτωση, η παραλλαγή Όμικρον φαίνεται να είναι ηπιότερη, με τους ειδικούς ανά τον κόσμο να αισιοδοξούν ότι μπορεί αυτή να είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Δείτε επίσης:  Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το VW Taigo;

Διαβάστε επίσης:

Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Τα νοσοκομεία αντέχουν μια εβδομάδα ακόμα υπό αυτές τις συνθήκες

Άρτα: Διπλή ελπίδα μέσα στην τραγωδία – Ξύπνησε ο 16χρονος Γιάννης, γέννησε η μητέρα του

Source

Μοιράσου το...