Μεσσηνία: Βουτάμε σε 2 από τις καλύτερες παραλίες της- Η μια μάλιστα είναι ανάμεσα στις ομορφότερες της Μεσογείου!

Ψάχνετε για παραλίες; Για πολυήμερες διακοπές ή μια εκδρομή ακόμα και διήμερο; Εμείς “ταξιδεύουμε” καθημερινά σε όλη την Ελλάδα, ανακαλύπτουμε και σας παρουσιάζουμε γνωστές και άγνωστες παραλίες για να παίρνετε ιδέες! Εδώ θα ταξιδέψουμε μέχρι τη Μεσσηνία…

Η Μεσσηνία είναι ένας σχετικά κοντινός προορισμός στην Αθήνα (περίπου 2,5 ώρες) που θα φτάσετε εύκολα οδικώς και δεν υπολείπεται σε τίποτα από άλλους ελληνικούς προορισμούς. Όμορφα χωριά, κομψές προτάσεις διαμονής, γραφικά τοπία, φύση, εξαιρετικό φαγητό και φυσικά υπέροχες παραλίες!

Εδώ ξεχωρίσαμε 2 από τις ωραιότερες που θα βρείτε στη Μεσσηνία, μια παραλία απόκοσμης ομορφιάς που δεν είναι ευρέως γνωστή, τον Λαγκούβαρδο και μια… ξακουστή που θεωρείται μάλιστα και ως μια από τις ομορφότερες της Μεσογείου, τη Βοϊδοκοιλιά! Εδώ μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στις περισσότερες από τις μαγευτικές παραλίες της!

Βοϊδοκοιλιά

Αναµφίβολα το καµάρι της Μεσσηνίας καθώς θεωρείται μια από τις οµορφότερες της Μεσογείου, χάρη στο ιδιαίτερο φυσικό της κάλλος. Χιλιοφωτογραφισµένη παραλία που απλώνεται σε ένα υπέροχο ηµικύκλιο που µοιάζει να σχηµατίζει το γράµµα Ω, µε τιρκουάζ νερά και ψιλή σαν πούδρα άµµο. Βρίσκεται βόρεια της Πύλου, στις ακτές του Ιονίου. Όσοι την επισκέφτηκαν, δύσκολα την ξεχνούν!

Δείτε επίσης:  Λουτράκι: 5 λόγοι που το κάνουν κορυφαίο city break προορισμό!

Η εντυπωσιακή Βοϊδοκοιλιά παραπέμπει σε κάποιον εξωτικό προορισμό, με τα τιρκουάζ και μπλε νερά της και τους αμμόλοφους που τη χωρίζουν από τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας…

Βοϊδοκοιλιά Μεσσηνία

Η Βοϊδοκοιλιά και η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. Στο νότιο άκρο της Βοϊδοκοιλιάς αναπτύσσεται το ακρωτήριο Κορυφάσιο, όπου βρίσκονταν τα ερείπια της κλασικής πόλης της Πύλου.

Η παραλία προσεγγίζεται από χωματόδρομο που διασχίζει περιμετρικά την λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, από χωματόδρομο από το χωριό Πετροχώρι καθώς και από μονοπάτι από την παραλία Διβάρι. Η επίσκεψη και το μπάνιο στην παραλία είναι αναμφίβολα απολαυστική αλλά έχετε υπόψη σας πως τους μήνες αιχμής, Ιούλιο και Αύγουστο, τη ίδια επιθυμία με εσάς θα έχουν και πολλοί ακόμα…

Βοϊδοκοιλιά

Λαγκούβαρδος

Στη Μεσσηνία ανακαλύψαμε το Λαγκούβαρδο, μια παραλία με απόκοσμη ομορφιά!

Ο Λαγκουβάρδος είναι μικρός παραθαλάσσιος οικισμός κοντά στα Φιλιατρά και υπάγεται διοικητικά στον Δήμο Τριφυλίας στη Μεσσηνία. Ο οικισμός βρίσκεται νότια των Φιλιατρών και βόρεια του πολύ κοντινού οικισμού του Λαγκουβάρδου (η διαφορά των οικισμών είναι στον τονισμό του ονόματος), σε υψόμετρο 4 μέτρων από τη θάλασσα. Είναι πολύ κοντά στις ακτές του Ιονίου Πελάγους και βρίσκεται διαγώνια απέναντι από τη νήσο Πρώτη.

Δείτε επίσης:  Οι «Εικόνες» με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στη μοναδική Βαρκελώνη! Μη χάσετε το επόμενο επεισόδιο
Λαγκουβάρδος Μεσσηνίας
Η παραλία του Λαγκουβάρδου είναι ημι-οργανωμένη με καντίνα, ξαπλώστρες κι ομπρέλες.

Πολύ γνωστή και δημοφιλής, κυρίως στους κατοίκους της περιοχής, είναι η παραλία του οικισμού, γνωστή ως η Παραλία του Λαγκουβάρδου, η οποία εκτείνεται σε μήκος περίπου 2 χιλιομέτρων. Το ποτάμι του Λαγκουβάρδου, από το οποίο πήρε το όνομα της και η γνωστή παραλία, εκβάλλει στη βόρεια πλευρά της παραλίας, αφού πρώτα διασχίσει το δαιδαλώδες ομώνυμο φαράγγι του Λαγκουβάρδου, το οποίο είναι καταπράσινο από την πυκνή βλάστηση.Διαβάστε ακόμα:Γαλάζιες Σημαίες 2021: Δείτε τις βραβευμένες παραλίες της Αττικής

Πρόκειται για μια παραλία απαράμιλλης ομορφιάς που τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δημοφιλής στους απανταχού λάτρεις του surf και των άλλων θαλάσσιων σπορ, αφού θεωρείται ότι διαθέτει τη μεγαλύτερη συχνότητα κυμάτων, ενώ την ίδια στιγμή είναι ασφαλής χωρίς δυνατά ρεύματα.

Δείτε επίσης:  Το Ναυάγιο της Ζακύνθου στις 10 ωραιότερες παραλίες του πλανήτη!
Surfing στο Λαγκουβάρδο
Ο Λαγκουβάρδος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους απανταχού surfer!
Φωτό: LoveSurfing

Η παραλία έχει χρυσαφένια άμμο ενώ δεξιά κι αριστερά περικλείεται από βράχια. Τα νερά της θάλασσας είναι πεντακάθαρα και έχουν ένα βαθύ γαλανό χρώμα, δημιουργώντας ένα τοπίο μοναδικό. Η παραλία είναι εν μέρει οργανωμένη, αφού τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί καντίνα με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Λαγκουβαρδος αμμουδιά

Στον Λαγκουβάρδο μπορείτε να φτάσετε με το αυτοκίνητο. Απέχει 7,5 χλμ από τους Γαργαλιάνους και μόλις 3 χλμ από την όμορφη Μαραθόπολη, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας φρέσκο ψάρι, καφέ και τοπική κουζίνα με θέα τη νήσο Πρώτη. Το κοντινότερο αεροδρόμιο είναι αυτό της Καλαμάτας.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

The post Μεσσηνία: Βουτάμε σε 2 από τις καλύτερες παραλίες της- Η μια μάλιστα είναι ανάμεσα στις ομορφότερες της Μεσογείου! appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...