Μήνυμα Μητσοτάκη για ισχυρή ανάπτυξη στη μετά Covid εποχή. Εύσημα από Μπουρλά για το ελληνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα. “Το κάνατε καλύτερα από τις ΗΠΑ”

Μητσοτάκη Μπουρλά

Μητσοτάκη Μπουρλά

Την πεποίθησή του ότι η ανάπτυξη που θα έρθει τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας θα είναι ισχυρή εξέφρασε ο πρωθυπουργός, σε συζήτηση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά και τον πρόεδρο του ΔΣ του ΣΕΒ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, στο πλαίσιο Ανοικτής Εκδήλωσης της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Θα πατήσουμε “περισσότερο γκάζι”

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πατήσει «περισσότερο γκάζι», έτσι ώστε οι μεταρρυθμίσεις να γίνουν πράξη «μία ώρα αρχύτερα».

«Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή στη χώρα μας οι συνθήκες είναι κατάλληλες, για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα προόδου.

Η ανάπτυξη που θα έρθει τα επόμενα χρόνια και είμαι σίγουρος ότι θα είναι μία ανάπτυξη ισχυρή, θα πρέπει να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από την ανάπτυξη της προηγούμενης δεκαετίας», σημείωσε.

«Η χώρα είναι πολύ καλά προετοιμασμένη για τον νέο αναπτυξιακό άλμα», ανέφερε ακόμη ο πρωθυπουργός, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στην «πρόκληση» της ψηφιοποίησης του κράτους.

Δείτε επίσης:  Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στο Ιράν

Δεν θα χάσουμε το momentum

«Επειδή τώρα έχουμε το momentum δεν έχουμε καμία πρόθεση να το χάσουμε. Έχουμε έργα πολύ σημαντικά για την ψηφιοποίηση του Κράτους. Δε θα αφήσουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα ψηφιακό άλμα ως κράτος να πάει χαμένη.

Έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών ότι μπορούμε να φέρουμε εις πέρας τέτοιες εξαιρετικά συνθέτες αποστολές. Και βέβαια η επιχείρηση εμβολιασμού ήταν ένα τέτοιο παράδειγμα. Θα αξιοποιήσουμε τους σημαντικότατους πόρους του ταμείου ανάκαμψης για να κάνουμε το άλμα που χρειάζεται η χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέπεμψε μήνυμα στους επενδυτές λέγοντας: «Τώρα μπορούμε να πούμε με πολύ μεγαλύτερη σιγουριά ότι είναι η ώρα να επενδύσετε στην Ελλάδα. Και το λέω με απόλυτη βεβαιότητα ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας διαγράφονται εξαιρετικά θετικές» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης:  Ρωσία: Οι αρχές μπλόκαραν τους ενημερωτικούς ιστότοπους Mediazona, Republic, Snob.ru Ουκρανία

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι επισημάνσεις του CEO της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά:
Ερωτηθείς φερ’ ειπείν για το νέο hub της Pfizer στην Ελλάδα και τις προοπτικές που διέγνωσε στην Ελλάδα, ο κ. Μπουρλά απάντησε:

Τελειώνει το «όνειρο του Δημοσίου»

«Διαπίστωσα ότι υπάρχει μία τεράστια δεξαμενή εξειδικευμένων ανθρώπων που έχουν την πρόθεσή να δώσουν τον εαυτό τους για έναν ανώτερο σκοπό.

Υπάρχει μια διαφορετική φιλοσοφία στη χώραμ πολύ διαφορετική από το 2009 που ήταν μάλλον εχθρική στις επενδύσεις. Αυτό που βρήκα είναι αυτό που περίμενα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι με το επίπεδο των ανθρώπων που έχουμε προσλάβει».

Ο κ. Μπουρλά ρωτήθηκε και για τις δεξιότητες που πιστεύει ότι λείπουν από την ελληνική αγορά εργασίας.

Ο CEO της Pfizer δήλωσε ικανοποιημένος από το επίπεδο των προσληφθέντων Ελλήνων, τόνισε όμως και το εξής:

Καλύτερα ο εμβολιασμός στην Ελλάδα

«Όταν επί δεκαετίες το πρότυπο των νέων ήταν να βρουν μία θέση στο δημόσιο ή αργότερα σε μία κρατικοποιημένη τράπεζα, αυτό ήταν κάτι που δεν δημιουργούσε τις προϋποθέσεις σε ανθρώπους να τολμήσουν. Αυτή είναι η νοοτροπία που πρέπει να αλλάξει (…)

Δείτε επίσης:  6 πράγματα που πρέπει να κάνετε για την προστασία του δέρματός σας όταν γυμνάζεστε

Στην Ελλάδα έχουμε πλέον πολλούς νέους που θέλουν να καινοτομήσουν, να δημιουργήσουν μία start up».

Ο κ. Μπουρλά, αναφέρθηκε επίσης και στο πρόγραμμα εμβολιασμού επικαλούμενος την εμπειρία των συγγενών του που έκαναν το εμβόλιο στη Θεσσαλονίκη και της οικογένειάς του που έκανε το εμβόλιο στις ΗΠΑ, λέγοντας: «Ήταν πολύ – πολύ καλύτερος ο τρόπος που οργανώθηκε ο εμβολιασμός στην Ελλάδα από ό,τι στην Αμερική».

The post Μήνυμα Μητσοτάκη για ισχυρή ανάπτυξη στη μετά Covid εποχή. Εύσημα από Μπουρλά για το ελληνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα. “Το κάνατε καλύτερα από τις ΗΠΑ” appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.

Μοιράσου το...