Μέσα στο πιο ακριβό σπίτι της Βρετανίας: Η έπαυλη του μεγιστάνα John Caudwell στο Mayfair αξίας 250 εκατ. λιρών

Ο δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος John Caudwell αγόρασε δύο επαύλεις τη μία δίπλα στην άλλη 2012, τις οποίες ένωσε μαζί με ένα υπόγειο πέρασμα, για να δημιουργήσει το πιο ακριβό σπίτι του Ηνωμένου Βασιλείου. Αρχικά τα δύο κτίρια αγοράστηκαν για 87 εκατομμύρια λίρες, ενώ σήμερα το μέγα αρχοντικό εκτιμάται ότι αξίζει 250 εκατομμύρια λίρες μετά την ολοκλήρωση των ανακαινίσεων.

Ο ιδρυτής της Phones 4u, John Caudwell, που είναι ο πιο υψηλά φορολογούμενος πολίτης στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετέτρεψε δύο επαύλεις στο Mayfair σε μια τεράστια ιδιοκτησία που, με εκτιμώμενη αξία 250 εκατομμυρίων λιρών, πιστεύεται ότι είναι το πιο ακριβό ιδιωτικό σπίτι της Βρετανίας, αναφέρει η Evening Standard.

Το ακριβότερο σπίτι στη Βρετανία

Ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Caudwell, σήμερα 67 ετών, που πούλησε την αλυσίδα Phones 4u για κάτι λιγότερο από 1,5 δισεκατομμύριο λίρες το 2006, αγόρασε το Mayfair House για 87 εκατομμύρια λίρες το 2012 και λίγα χρόνια αργότερα ξεκίνησε μια ολική ανακαίνιση.

Δείτε επίσης:  Βέλγιο: Η μόνη λύση για το πάγωμα των τιμών είναι σε ευρωπαϊκή κλίμακα

Αν και εξωτερικά μοιάζει με ένα πέτρινο κτίριο στο Πόρτλαντ, στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο σπίτια ενωμένα σε ένα, με μια αίθουσα χορού χωρητικότητας 120 ατόμων, 15 υπνοδωμάτια και οκτώ ορόφους.

Το υπερ-σπίτι εκτείνεται σε περισσότερα από 4.000 τ. μ., περίπου το μέσο μέγεθος 55 διαμερισμάτων στο Λονδίνο και περισσότερο από το διπλάσιο του μεγέθους του Royal Albert Hall.

Το ακριβότερο σπίτι στη Βρετανία

Η συνολική ανακαίνιση αυτού του τεράστιου σπιτιού ήταν το θέμα ενός ντοκιμαντέρ του Channel 4, στο οποίο ο Caudwell αποκάλυψε πως ένα τεράστιο υπόγειο ενώνει τώρα τις δύο επαύλεις.

Υπάρχει ένα «ασανσέρ» αυτοκινήτων που μπορεί να μεταφέρει οκτώ αυτοκίνητα από το επίπεδο του δρόμου μέχρι το γκαράζ με το πάτημα ενός κουμπιού, καθώς και μια εσωτερική πισίνα με εγκατάσταση ηφαιστειακής λάβας.

Δείτε επίσης:  Κορονοϊός: Η πρώτη χώρα που ο ιός θα γίνει ενδημικός

Άλλα χαρακτηριστικά που ίσως κανείς δεν περιμένει να συναντήσει σε ένα σπίτι στο Λονδίνο είναι η εντυπωσιακή τραπεζαρία με θέμα την Ταϊλάνδη -από τις αγαπημένες κουζίνες του Caudwell- με ένα ποτάμι που ρέει μέσα από το κέντρο της γεμάτο με επιλεγμένα αφρικανικά ψάρια, όλα κάτω από μια ψεύτικη κερασιά με ροζ άνθη, ενώ αποκαλύφθηκε επίσης ότι 20.000 φύλλα χρυσού χρησιμοποιήθηκαν σε όλους τους πλούσιους εσωτερικούς χώρους της οικίας. Με συνολικό κόστος 65 εκατομμυρίων λιρών, η ανακαίνιση ξεπέρασε κατά 55 εκατομμύρια λίρες τον αρχικό προϋπολογισμό.

Για ποιο σκοπό προορίζεται το ακριβότερο σπίτι στη Βρετανία

Η κύρια κατοικία του Caudwell, ωστόσο, είναι μια εξοχική κατοικία 12 υπνοδωματίων στο Staffordshire και, μαζί με άλλα σπίτια σε όλο τον κόσμο, διαθέτει επίσης ένα γιοτ 73 μέτρων το οποίο αγόρασε σε δημοπρασία στην τιμή «ευκαιρίας» των 35 εκατομμυρίων λιρών.

Δείτε επίσης:  Επικοινωνία Μακρόν με τον νέο πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Α. Αλμπανέζι

Αναφερόμενος, μάλιστα, στην αξία του τελευταίου του έργου σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Times, ο Caudwell είπε: «Η αξία στο σπίτι μου είναι το ίδιο το σπίτι, αλλά δεν κρατάω τιμαλφή. Δεν μπορείς να κλέψεις μια μαρμάρινη σκάλα».

Ο Caudwell δεν θα ζει στο ακίνητο, αποκαλύπτεται στο ντοκιμαντέρ, καθώς σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει κυρίως για το φιλανθρωπικό του ίδρυμα, Caudwell Children, το οποίο υποστηρίζει παιδιά με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους.

Πηγή

Μοιράσου το...