Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Γαύδο για Θεοφάνεια – Το μήνυμα στην Τουρκία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τη Γαύδο για τα Θεοφάνεια, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ενότητας στην Τουρκία μετά και τις προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Την ώρα που η Τουρκία επιμένει στην προκλητική ρητορική της απέναντι στη χώρα μας, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την επίσκεψή του στη Γαύδο για τα Θεοφάνεια, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα μετά και τις προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το «παρών» για τον αγιασμό των Υδάτων στη Γαύδο και θα επισκεφθεί και το στρατιωτικό φυλάκιο που λειτουργεί στο ακριτικό νησί νότια της Κρήτης εδώ και δύο χρόνια. Μάλιστα, είναι σαφές ότι στην κυβέρνηση θέλουν να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα κόντρα στην προκλητική πολιτική που επιλέγει να ακολουθεί η Άγκυρα. Μόλις μέσα στη βδομάδα, άλλωστε, ήταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που είχε απειλήσει με επίθεση με τους τουρκικούς πυραύλους Ταϊφούν ενώ είχαν προηγηθεί και ομοϊδεάτες του, που επέμεναν στον παραλογισμό να ξεχάσει η Ελλάδα την επέκταση των χωρικών της υδάτων νότια και δυτικά της Κρήτης. Πρόσφατα, μάλιστα και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, είχε προειδοποιήσει ακόμη και με πόλεμο τη χώρα μας με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, να δίνει πληρωμένη απάντηση στην Τουρκία για την εδαφική μας κυριαρχία.

Δείτε επίσης:  Ένταση ανάμεσα σε Σκορδά και Σαλαγκούδη: «Μου κάνεις προσωπική επίθεση» (vid)

Γιάννης Οικονόμου: «Η Ελλάδα δεν τρομοκρατείται»

Απέναντι στο κρεσέντο της τουρκικής παραβατικότητας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έστειλε ηχηρό μήνυμα, τονίζοντας: «Η Ελλάδα ούτε απειλείται ούτε τρομοκρατείται και ούτε ετεροπροσδιορίζεται σε κανένα ζήτημα, πολύ περισσότερο στα κυριαρχικά της δικαιώματα». Και είναι σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ακριτική Γαύδο θέλει να στείλει το μήνυμα της εθνικής ενότητας προς την Τουρκία…

Σχετικές ειδήσεις

Source

Μοιράσου το...