Κρεμλίνο: «Προς το παρόν» δεν συζητείται γενική κινητοποίηση

Μία ημέρα αφότου δημοτικοί σύμβουλοι από 18 περιφέρειες της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης υπέγραψαν μια δημόσια δήλωση ζητώντας να παραιτηθεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν, το Κρεμλίνο απάντησε με μια αόριστη καλυμμένη απειλή και επικαλούμενο «τα στατιστικά στοιχεία» που δείχνουν ότι «οι Ρώσοι υποστηρίζουν τον πρόεδρο». 

«Δεν απαγορεύεται ακόμη στους συμβούλους να έχουν άποψη. Και επίσης δεν απαγορεύεται να μιλάμε για την παραίτηση του προέδρου. Δεν είναι μονάρχης, αλλά μισθωτός, λαμβάνει μισθό από τους φόρους μας», δήλωσε στο Insider η Ξένια Τορστρεμ, δημοτική σύμβουλος της περιφέρειας Σεμενόφσκι της Αγίας Πετρούπολης. «Η λειτουργία μας είναι να εκπροσωπούμε τα συμφέροντα του λαού και βλέπουμε ότι ο κόσμος δεν είναι ικανοποιημένος».

Δείτε επίσης:  Ινδία: Οι αγρότες σταματούν τις κινητοποιήσεις τους, μετά τη νίκη του κινήματος

Ερωτηθείς σχετικά με την κριτική που δέχεται η ηγεσία της χώρας στο Διαδίκτυο από αναλυτές που ζητούν γενική κινητοποίηση, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι αυτές οι κριτικές είναι παράδειγμα «πλουραλισμού» και ότι οι Ρώσοι στο σύνολό τους συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον Πούτιν. «Οι Ρώσοι υποστηρίζουν τον πρόεδρο και αυτό επιβεβαιώνεται από τη διάθεση του λαού… Ο λαός συγκεντρώνεται γύρω από τις αποφάσεις του αρχηγού του κράτους», είπε, προσθέτοντας ότι οι απόψεις που δεν εκφράζουν συμπάθεια θα θεωρηθούν ως «πλουραλισμός απόψεων» εφόσον παραμένουν εντός των ορίων του νόμου

«Όσον αφορά τις άλλες απόψεις, τις κρίσιμες, όσο παραμένουν εντός του νόμου, αυτό είναι πλουραλισμός, αλλά η γραμμή είναι πολύ πολύ λεπτή, εδώ πρέπει κανείς να είναι πολύ προσεκτικός», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης:  Η Σερβία δεν θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία ανακοίνωσε ο πρόεδρος Αλ. Βούτσιτς

Να σημειωθεί ότι οι σχολιαστές στους οποίους αναφέρεται ο Πεσκόφ είναι μπλόγκερ υπέρ του Κρεμλίνου και στρατιωτικοί ρεπόρτερ που έχουν ταχθεί υπέρ της εκστρατείας στην Ουκρανία αλλά αντέδρασαν οργισμένα όταν το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο, στον απόηχο της άτακτης υποχώρησης ρωσικών δυνάμεων από το Χάρκοβο της Ουκρανίας, έκανε λόγο για «ανασυγκρότηση».

Πολλοί πιστεύουν ότι μόνο μια πλήρης εθνική κινητοποίηση θα μπορούσε να διορθώσει την κατάσταση. Ο Πεσκόφ όμως απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο. «Προς το παρόν όχι, δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αυτό», είπε. 

naftemporiki.gr

Πηγή

Μοιράσου το...