Κλεμάν Μπον: Δέλεαρ για τους μετανάστες η οιονεί «σύγχρονη δουλεία» της Βρετανίας

Συνεχίζεται η διπλωματική ένταση μεταξύ Γαλλίας και Βρετανίας για το μεταναστευτικό, μετά και το πολύνεκρο ναυάγιο στη Μάγχη. Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας ενέτεινε τη ρητορική μάχη με το Ηνωμένο Βασίλειο για τις διελεύσεις τη Δευτέρα, επικρίνοντας ένα βρετανικό οικονομικό μοντέλο που περιέγραψε ως ισοδύναμο με «σύγχρονη σκλαβιά».

Οι μετανάστες «έλκονται» από τη Βρετανία καθώς είναι ευκολότερο να βρεις μια κακοπληρωμένη δουλειά στη μαύρη αγορά, δήλωσε ο Κλεμάν Μπον στο ραδιόφωνο France Inter. Μίλησε αφότου η κυβέρνηση είχε συνομιλίες με Ευρωπαίους συμμάχους την Κυριακή για το πώς να σταματήσει τους ανθρώπους που προσπαθούν να φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με μικρά σκάφη, αλλά απέσυρε μια πρόσκληση προς την υπουργό Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Πρίτι Πατέλ να παραστεί στη συνάντηση.

«Γιατί οι άνθρωποι θέλουν να πάνε στο Ηνωμένο Βασίλειο; Λόγω της γλώσσας, επειδή οι άνθρωποι προσπαθούν να ενώσουν τις οικογένειές τους και επειδή υπάρχει ένα οικονομικό μοντέλο που μερικές φορές είναι σχεδόν σύγχρονη δουλεία», είπε ο Μπον.

Δείτε επίσης:  Η μάσκα θα πρέπει να εξακολουθήσει να χρησιμοποιείται στα σχολεία φέτος, σύμφωνα με τα CDC

Η ατάκα του Γάλλου υπουργού έρχεται επίσης αφού ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επέκρινε τον Τζόνσον επειδή δεν ήταν «σοβαρός» με τις δύο χώρες σε διαμάχες σε πολλά μέτωπα, συμπεριλαμβανομένων των αδειών αλιείας μετά το Brexit και της μετανάστευσης.

REUTERS/JOHANNA GERON

Ο Μπον προέτρεψε μεγαλύτερη συνεργασία με το Λονδίνο για τις διελεύσεις στο Κανάλι της Μάγχης και είπε ότι η Γαλλία δεν πρέπει να εγκαταλείψει εντελώς μια συμφωνία για τη διαχείριση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Ωστόσο, ζήτησε μια σταθερή προσέγγιση στην αναθεώρηση του τρόπου με τον οποίο συνεργάζονται οι δύο χώρες.

«Εμείς, οι Ευρωπαίοι, είμαστε οι ενήλικες στο δωμάτιο», είπε ο Μπον. «Δυστυχώς, η Βρετανία, μετά την αποτυχία του Brexit θέλει στο να κάνει την Ευρώπη σάκο του μποξ».

Δείτε επίσης:  Μετάλλαξη Όμικρον: Αλλάζει στρατηγική το Ισραήλ – Τι θα κάνει από εδώ και πέρα με PCR, rapid και self test

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Πηγή

Μοιράσου το...