Καταργεί όλα τα μέτρα για τον covid και η Ελβετία

Οι ταξιδιώτες από όλες τις χώρες θα μπορούν σύντομα να εισέλθουν στην Ελβετία χωρίς να χρειάζεται να ακολουθήσουν κανέναν κανόνα για τον COVID-19, καθώς θα καταργήσει όλα τα μέτρα της στις 2 Μαΐου.

Από τις 2 Μαΐου, όλοι οι ταξιδιώτες, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσής τους, θα εισέρχονται χωρίς περιορισμούς στην Ελβετία.
«Οι περιορισμοί εισόδου που ισχύουν αυτή τη στιγμή θα αρθούν από τις 2 Μαΐου. Από εκείνη την ημερομηνία, θα ισχύουν οι συνήθεις κανόνες για την είσοδο στην Ελβετία», ανέφερε η δήλωση της Κρατικής Γραμματείας Μετανάστευσης. Επί του παρόντος, όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να διαθέτουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης προκειμένου να τους επιτρέπεται η είσοδος χωρίς περιορισμούς στην Ελβετία.

Ωστόσο, μόλις αρχίσουν να ισχύουν οι νέοι κανόνες εισόδου, οι ταξιδιώτες δεν θα απαιτείται πλέον να διαθέτουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης. Οι ελβετικές αρχές εξήγησαν ότι από τις 2 Μαΐου, οι ταξιδιώτες θα υποχρεούνται να ακολουθούν τους άλλους κανόνες, όπως η κατοχή έγκυρου διαβατηρίου ή βίζας, μόνο εάν ισχύει για αυτούς μια τέτοια απαίτηση.

Δείτε επίσης:  Olympic Air VS Sky Express: Απίθανες προσφορές λόγω ανταγωνισμού με εισιτήρια για Θεσσαλονίκη από €40!

Η Ισπανία βάζει τέλος στις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους

Η Ισπανία καταργεί την υποχρέωση της μάσκας προσώπου σε εσωτερικούς χώρους, όπως σε καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ, όπως είχε ανακοινώσει από τις αρχές του μήνα ότι θα κάνει στις 20 Απριλίου, και το θέτει σε ισχύ από σήμερα. Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των αεροπλάνων. Οι πολίτες, πάντως, ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν μάσκα όπου οι ίδιοι κρίνουν ότι είναι αναγκαία. Η Ισπανία είναι μια από τις τελευταίες χώρες της ΕΕ που καταργεί τη χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους. Οι μάσκες εξακολουθούν να απαιτούνται για τους περισσότερους εσωτερικούς χώρους στην Ιταλία και την Πορτογαλία.

H.Π.Α: Προαιρετική η μάσκα στις πτήσεις – Τι ανακοίνωσαν οι αεροπορικές εταιρείες

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θα επιβάλει πλέον την χρήση μάσκας στα αεροπορικά ταξίδια και αρκετές αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι οι μάσκες είναι πλέον προαιρετικές στα αεροσκάφη τους. Μεταξύ αυτών είναι οι: Delta Air Lines, American Airlines, United Airlines, Southwest Airlines, Alaska Airlines και JetBlue.

Δείτε επίσης:  El Resto bar: Η απόλυτη γαστρονομική εμπειρία με θέα το Αιγαίο…
μάσκα σε αεροπλάνο

Αν και χαιρόμαστε που αυτό σημαίνει οτι θα βλέπουμε τα χαμογελαστά σας πρόσωπα, καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι μπορεί να έχουν ανάμεικτα συναισθήματα. Παρακαλούμε να θυμάστε να είστε ευγενικοί μεταξύ σας και ότι το να φοράτε μάσκα ενώ ταξιδεύετε εξακολουθεί να είναι μια επιλογή”, δήλωσε η Alaska Airlines.

Η American Airlines ανέφερε: “Οι μάσκες προσώπου δεν θα απαιτούνται πλέον για τους πελάτες και τα μέλη της ομάδας μας στα αεροδρόμια των ΗΠΑ και στις πτήσεις εσωτερικού”.
Σημειώστε ότι οι μάσκες προσώπου μπορεί να εξακολουθούν να απαιτούνται βάσει τοπικών διατάξεων ή όταν ταξιδεύετε προς/από ορισμένες διεθνείς τοποθεσίες
”, πρόσθεσε.

Η Southwest δήλωσε ότι οι πελάτες μπορούν “να επιλέξουν αν θα επιθυμούν να φορέσουν μάσκα και να λάβουν την καλύτερη απόφαση για να υποστηρίξουν την προσωπική τους ευημερία”. Σημείωσε επίσης ότι “θα συνεχίσει να υποστηρίζει την άνεση όσων ταξιδεύουν μαζί μας, προσφέροντας πρόσθετα επίπεδα προστασίας”.

Η JetBlue (JBLU) ανέφερε σε ένα tweet τη Δευτέρα ότι η χρήση μάσκας θα είναι προαιρετική εντός των Ηνωμένων Πολιτειών. “Αν και δεν απαιτείται πλέον, οι πελάτες και τα μέλη του πληρώματος μπορούν να συνεχίσουν να φορούν μάσκες στους τερματικούς σταθμούς μας και στα αεροσκάφη μας”, έγραψε η εταιρεία στο Twitter.

Δείτε επίσης:  Aνακαλύπτουμε 3 «κρυμμένα» χωριά της Στερεάς Ελλάδας μέσα στη φύση με… περίσσεια ομορφιά!

Η Amtrak δήλωσε ότι δεν θα επιβάλλει πλέον μάσκες προσώπου για τους επιβάτες και τους εργαζόμενους.

Δείτε επίσης

The post Καταργεί όλα τα μέτρα για τον covid και η Ελβετία appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...