Κακοκαιρία: Πλημμύρες και προβλήματα σε όλη τη χώρα – Έκλεισαν δρόμοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Κακοκαιρία: Σφοδρή καταιγίδα πλήττει την Αττική τις τελευταίες ώρες με κεντρικούς δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια – Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Ποσειδώνος – Πτώσεις βράχων στα ορεινά – Ισχυρή χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες στην Καρδίτσα – Κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Με το κύμα κακοκαιρίας να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ισχυρή καταιγίδα «χτύπησε» την Αττική το απόγευμα της Τρίτης (23/8). Σε πολλές περιοχές η βροχόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη, προκαλώντας πλημμύρες και δυσκολίες στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Αρκετοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, με την τροχαία να είναι επί ποδός έτσι ώστε να αντιμετωπίσει προβλήματα που προκύπτουν. Την ίδια στιγμή, σε ετοιμότητα είναι και η πυροσβεστική, η οποία ωστόσο ακόμα δεν έχει κλήσεις για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς.

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Πειραιώς λόγω συσσώρευσης υδάτων προχώρησε η αστυνομία. Ειδικότερα για αρκετή ώρα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον Πειραιά και από το ύψος της Χαμοστέρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Αιτία για το πλημμυρικό φαινόμενο ήταν τα βουλωμένα φρεάτια, όπως περιέγραψαν διερχόμενοι οδηγοί που ταλαιπωρήθηκαν και εγκλωβίστηκαν στο σημείο. Σταδιακά, ωστόσο, η ένταση της βροχής μειώθηκε με αποτέλεσμα να αρχίσουν να υποχωρούν τα νερά.

Η οδός Πειραιώς λίγο μετά τις 19:00 δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία, ωστόσο, με βάση τις προγνώσεις για την κακοκαιρία απαιτείται μεγάλη προσοχή από όλους και τις επόμενες ώρες.

Η έντονη καταιγίδα έπληξε και τα δυτικά προάστια, με τη βροχόπτωση να είναι ισχυρή όπως βλέπετε στα βίντεο του Newsbomb.gr.

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Ποσειδώνος, λόγω συσσώρευσης υδάτων, προχώρησε η αστυνομία. Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψος της πλατείας Κρήτης στο ρεύμα προς Βούλα.

Θεσσαλονίκη

Ισχυρή καταιγίδα, με αστραπές και βροντές έπληξε το απόγευμα της Τρίτης την Θεσσαλονίκη, ενώ έπεσε και χαλάζι. Τα έντονα φαινόμενα δεν κράτησαν πολύ, ωστόσο δρόμοι στην Ανατολική Θεσσαλονίκη μετατράπηκαν σε ποτάμια, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Δείτε επίσης:  Τζακ ποτ στο Τζόκερ: Πόσα χρήματα θα μοιράσει στην κλήρωση της Πέμπτης (22/4)

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, δέχθηκε μία κλήση για άντληση υδάτων στις Σέρρες και δύο στη Φλώρινα, καθώς και τρεις κλήσεις για κοπές δέντρων σε Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Αλεξάνδρεια Ημαθίας και Κιλκίς.

Καρδίτσα

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό τις πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αργιθέας, να προκληθούν καταπτώσεις βράχων, οι οποίες, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά από τα μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας.

Στην περιοχή του δήμου Παλαμά, ισχυρή χθεσινή χαλαζόπτωση, έπληξε χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες βυθίζοντας σε απόγνωση τους παραγωγούς.

Τρίκαλα

Καταπτώσεις βράχων, ζημιές στο αγροτικό οδικό δίκτυο, πτώσεις δέντρων και διακοπή ρεύματος έχει προκαλέσει σήμερα το απόγευμα η έντονη βροχόπτωση που πλήττει την ορεινή Πίνδο της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνεργεία της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των αστυνομικών αρχών, βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα δημιουργούνται, ενώ σε τοπικά διαμερίσματα, όπως Διάβα, Πολυνέρι, Βαλκάνο, έχει σημειωθεί σε μεγάλη έκταση διακοπή ρεύματος. Στην Καλαμπάκα υπάρχουν πλημμυρισμένα υπόγεια και γίνονται αντλήσεις νερού από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: «Αύγουστο με πενθήμερη καταιγίδα έχουμε πάνω από 30 χρόνια να δούμε»

Η κακοκαιρία συνεχίζεται για τρίτο 24ωρο, με τον καιρό να είναι άστατος στις περισσότερες περιοχές κυρίως της ηπειρωτικής Ελλάδος με τοπικά έντονα φαινόμενα. Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μίλησε στο Newsbomb.gr για την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου.

Δείτε επίσης:  Εκλογές στη Βραζιλία: Νέος πρόεδρος ο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα

«Σήμερα θα βρέξει σε πολλές περιοχές της Αττικής, περισσότερες από εχθές. Ακόμα, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κατά διαστήματα ισχυρές καταιγίδες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες».

Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε πως οι δυσκολότερες μέρες είναι μπροστά μας, καθώς «Τετάρτη και Πέμπτη αναμένεται να πέσει παραπάνω βροχή. Για παράδειγμα, εχθές έπεσε πολύ βροχή στο βόρειο τμήμα την Αττικής και σε λιγότερο από ώρα έριξε 50 χιλιοστά βροχής στο Τατόι και 35 χιλιοστά βροχής στην Κηφισιά. Η Τετάρτη και η Πέμπτη, θα είναι δύσκολες μέρες, με πολύ νερό, καθώς δείχνει ότι θα πέσουν περισσότερα χιλιοστά βροχής αλλά με διάρκεια, δηλαδή σε πολλές ώρες. Ειδικότερα, θα εκδηλωθούν καταιγίδες στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, αλλά και σε Σποράδες και Εύβοια και βορειοανατολικό Αιγαίο. Αναμένεται σημαντική ηλεκτρική δραστηριότητα».

Έκπληκτος για την πορεία της κακοκαιρίας για τον μήνα που διανύουμε, σχολίασε πως «θα κλείσουμε ένα πενθήμερο με κάθε μέρα καταιγίδα. Αυτό έχει να γίνει Αύγουστο τουλάχιστον 30 χρόνια. Και από την ΕΜΥ δεν έχει εκδοθεί, πιθανόν και ποτέ, έκτακτο τεσσάρων ημερών για τον μήνα Αύγουστο».

Ο κ. Γιαννόπουλος επεσήμανε ότι «γενικότερα, θα έχουμε αρκετές καταιγίδες σε όλη την Ελλάδα, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και το Ανατολικό Αιγαίο. Το φαινόμενο θα αρχίσει να εξασθενεί από το απόγευμα της Παρασκευής. Καλοκαίρι θα δούμε το απόγευμα της Κυριακής και θα κρατήσει για μέρες».

Κακοκαιρία: Καταιγίδες και χαλάζι την Τετάρτη – Αναλυτική πρόγνωση

Την Τετάρτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα τοπικά θα έντονα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, με έμφαση σε τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, του Βορείου Αιγαίου και πιθανώς στις Σποράδες. Οι καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια είναι πιθανό να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους, ενώ στην Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο υπάρχει πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις μεγάλου μεγέθους.

Δείτε επίσης:  Έπαινοι από την Κομισιόν για την Ελλάδα με εκταμίευση €748 εκατ και σήμα για τέλος της εποπτείας

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 25-26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 32-33, στην Ήπειρο από 12 έως 28-29 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 30-31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 30-31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29-30 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 28-30 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας:

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-4 Μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιότερα τμήματα, όπου θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 30-31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29-30 βαθμούς.

Live καταγραφή κεραυνών:

Source

Μοιράσου το...