Καιρός: Κακοκαιρία με καταιγίδες και χαλάζι – Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική

Καιρός: Κακοκαιρία φέρνει βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά – Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ

Το φθινόπωρο φαίνεται ότι θα δείξει από νωρίς τα… δόντια του, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, μεταβολή του καιρού προβλέπεται από την Κυριακή (05-09-2021) και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά:

  • Τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως τη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και κυρίως στα βόρεια πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις.
  • Τους θυελλώδεις βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους στο Αιγαίο τη Δευτέρα (06-09-2021) και την Τρίτη (07-09-2021), με ένταση 7 με 8 και πιθανώς την Τρίτη 9 μποφόρ.
  • Την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 5 με 6 βαθμών Κελσίου, στα δυτικά και τα βόρεια την Κυριακή και στις υπόλοιπες περιοχές τη Δευτέρα.
Δείτε επίσης:  Κυπαρίσσι: Το γραφικό ψαροχώρι της Λακωνίας που θυμίζει νησί!

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (05-09-2021) στα νησιά του Ιονίου και προς το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και βαθμιαία την ανατολική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες της Κυριακής στα βορειοδυτικά. Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (06-09-2021) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου προβλέπεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι.

Κίνδυνος για πλημμύρες

«Καμπανάκι» κινδύνου για επικίνδυνη και ισχυρή κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, κρούει από την πλευρά του και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Μάλιστα, όπως τονίζει την Κυριακή η κακοκαιρία αναμένεται να απασχολήσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας προκαλώντας ιδιαίτερα έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους.

Δείτε επίσης:  Καιρός: Πού και πότε θα χτυπήσουν σήμερα οι καταιγίδες – Δείτε χάρτες

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, οι περιοχές που πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή ενόψει της κακοκαιρίας είναι τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θεσσαλία, η δυτική – κεντρική Στερεά, η Πελοπόννησος, το δυτικό – βορειοδυτικό Αιγαίο και πιθανόν η βόρεια – κεντρική Εύβοια – βορειοανατολική Στερεά.

Από το μεσημέρι περίπου της Κυριακής ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν και την Θεσσαλονίκη αλλά και την Χαλκιδική με έμφαση τα δυτικότερα τμήματα. Η περιοχή της Αττικής φαίνεται να επηρεάζεται το βράδυ της Κυριακής με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα μιας και ο βοριάς που θα αναπτυχθεί θα εμποδίσει την μετατόπιση των ισχυρών φαινομένων πιο ανατολικά, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη. Στα δυτικά και βόρεια όμως τμήματα του νομού ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε προβλήματα από την ένταση των βροχοπτώσεων, όπως τονίζει σε ανάρτησή του ο κ. Μαρουσάκης.

Δείτε επίσης:  Αυτή η έρευνα θα αλλάξει πολλά για τη σεξουαλική μας ζωή

Δείτε την ανάρτηση του κ. Μαρουσάκη:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Εκρηκτικό «κοκτέιλ» ακρίβειας απειλεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Mad Clip: Το «αντίο» της συντρόφου του Άννας Μαρίας Ηλιάδου

Source

Μοιράσου το...