Καθαρά Δευτέρα: Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό

Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις αναμένονται το τριήμερο ενώ νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται την επόμενη εβδομάδα.

Δεν θα είναι σύμμαχος ο καιρός για εκδρομές το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, αναμένονται βροχές στα πεδινά, τοπικές καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. 

Σε ό,τι αφορά στην Καθαρά Δευτέρα, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο καιρός θα είναι άστατος και με χαμηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα προς τα κεντρικά και βόρεια τμήματα. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάνει τους 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ ο χαρταετός θα είναι εύκολο να πετάξει με ανέμους που θα φτάσουν και τα 5 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές σε πεδινά τμήματα κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και στη Θράκη. Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και μετά τις απογευματινές ώρες και σε ημιορεινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας. 

Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, αύριο, θα υπάρξει σταδιακή ένταση των φαινομένων κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ  χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Δείτε επίσης:  Το πολυτελές ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Καρδαμύλη σε εκπληκτική τοποθεσία με υπέροχη θέα και βαθμολογία 9,6!

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά κατά τη διάρκεια της Καθαράς Δευτέρας.

Σύμφωνα με το meteo.gr, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχοπτώσεων είναι Κατηγορίας 3 σε ό,τι αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI). 

Στο μεταξύ, για νέα κακοκαιρία την ερχόμενη εβδομάδα, που μπορεί να φέρει χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ακόμη και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, προειδοποιεί με ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ αναλυτικά ο καιρός το τριήμερο:

ΣΑΒΒΑΤΟ 05-03-2022
Επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά. Τα φαινόμενα στη δυτική και βόρεια χώρα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από τις βραδινές ώρες στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία τους 7 με 9 βαθμούς, ενώ στα νότια θα σημειώσει μικρή άνοδο και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Δείτε επίσης:  Aegean – προσφορά: Αυτό το καλοκαίρι τα παιδιά ταξιδεύουν με 50% έκπτωση!

ΚΥΡΙΑΚΗ 06-03-2022
Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα
φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Στερεά και τα
νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ωστόσο από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στο
βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, με σταδιακή εξασθένηση από τα δυτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες, με ένταση 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 7 με 9 βαθμούς, ενώ θα φτάσει στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τους 16 με 18 και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα
σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Δείτε επίσης:  Οι Εικόνες με τον Τάσο Δούση ταξίδεψαν στη Ρώμη – Δείτε στιγμιότυπα από την ξενάγηση στην αιώνια πόλη

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 07-03-2022
Στα ανατολικά προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα
παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές, αλλά και διαστήματα βελτίωσης. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά
ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στην ηπειρωτική Ελλάδα ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Δείτε επίσης

The post Καθαρά Δευτέρα: Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...