Κάποιος πλήρωσε πάνω από 200.000 δολάρια για τα… μεταχειρισμένα σανδάλια του Στιβ Τζομπς – Φωτό

Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή που έπιασε ποτέ ένα ζευγάρι σανδάλια σε δημοπρασία, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Julien’s. 

Πόσα θα πληρώνατε για ένα ζευγάρι μεταχειρισμένα παπούτσια; 

Κάποιος ξόδεψε περισσότερα από… 200.000 δολάρια για ένα ζευγάρι παλιά σανδάλια Birkenstock που ανήκαν στον συνιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς!

Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή που έπιασε ποτέ ένα ζευγάρι σανδάλια σε δημοπρασία, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Julien’s. 

Το Σαββατοκύριακο τα καφέ σουέτ σανδάλια Arizona του πρωτοπόρου της τεχνολογίας, τα οποία αναμενόταν να πωληθούν για 60.000 δολάρια, πουλήθηκαν για το εκπληκτικό ποσό των 218.750 δολαρίων όταν βγήκαν στο σφυρί στις δημοπρασίες του Julien’s, συνοδευόμενα από ένα NFT. 

Δείτε επίσης:  Espresso Girl: Ελένη Μπεντούλη

Σανδάλια

Πριν από την πώληση, ο οίκος δημοπρασιών της Καλιφόρνιας είπε ότι τα μεταχειρισμένα σανδάλια, που περιγράφονται ως «καλά χρησιμοποιημένα» αλλά ακόμα «άθικτα», ήταν βασικό στοιχείο της γκαρνταρόμπας του Τζομπς τις δεκαετίες του ‘70 και του ’80. 

«Το πέλμα από φελλό και γιούτα διατηρεί το αποτύπωμα των ποδιών του Στιβ Τζομπς, που είχε διαμορφωθεί μετά από χρόνια χρήσης», ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών στην ιστοσελίδα του.
Τα Birkenstocks σώθηκαν από τα σκουπίδια από τον Μαρκ Σεφ, πρώην οικονόμο του ιδρυτή της Apple.

«Ο Στιβ Τζομπς άλλαξε τον κόσμο όχι μόνο με τις επαναστατικές του καινοτομίες, αλλά με το επιχειρηματικό του στυλ ηγεσίας στη μόδα φορώντας σανδάλια», δήλωσε στο CNN ο Ντάρεν Τζούλίεν, CEO και ιδρυτής του οίκου Julien’s σε δήλωσή του τη Δευτέρα. «Αυτά τα αγαπημένα Birkenstocks φορέθηκαν από τον Τζομπς καθώς έγραφε ιστορία στην κατασκευή του υπολογιστή Apple και ήταν  βασικό του χαρακτηριστικό» υποστήριξε.

Δείτε επίσης:  Οι πολιτικές ανησυχίες του Xάρι Στάιλς: Στηρίζει τον υποψήφιο κυβερνήτη του Τέξας Μπέτο Ο΄Ρουρκ

Ο Τζομπς πέθανε το 2011 χτυπημένος από καρκίνο στο πάγκρεας. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή

Μοιράσου το...