Ιράν: Θα αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα τους ταραξίες, λέει ο Ραϊσί

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί δήλωσε σήμερα ότι οι αρχές πρέπει «να αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα όσους αντιτίθενται στην ασφάλεια και την ηρεμία της χώρας», μετέδωσαν τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το σχόλιο του Ιρανού προέδρου έγινε κατά τη διάρκεια συλλυπητήριου τηλεφωνήματος στην οικογένεια ενός φρουρού ασφαλείας ο οποίος μαχαιρώθηκε, σύμφωνα με τις αρχές, από οργισμένους διαδηλωτές.

Εδώ και μία εβδομάδα διαδηλώσεις μαίνονται σε πολλές πόλεις του Ιράν με αφορμή τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, της 22χρονης γυναίκας που πέθανε μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών, επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της.

Μέχρι στιγμής 35 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Δείτε επίσης:  Ο Ιωαννίδης λύτρωσε τον Παναθηναϊκό

Ο πρόεδρος «τόνισε ότι είναι αναγκαίο να διαχωριστούν οι διαμαρτυρίες από τη διατάραξη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και χαρακτήρισε τα γεγονότα στάση», σύμφωνα με τα ΜΜΕ.

Ιρανικά πρακτορεία μετέδωσαν σήμερα ότι 739 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και 60 γυναίκες, έχουν συλληφθεί στην επαρχία Γκιλάν, στην περιοχή της Κασπίας.

Ο λογαριασμός ακτιβιστών 1500tasvir στο Twitter, που έχει 125.000 «ακολούθους» ανέφερε ότι έχει διακοπεί η επικοινωνία με την πόλη Οσναβιέχ, στο βορειοδυτικό Ιράν. Η Οσναβιέχ ήταν η μία από τις πολλές πόλεις του βορειοδυτικού Ιράν, όπου ζουν οι Κούρδοι, που απήργησαν την Παρασκευή. Η κουρδική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Hengaw ανάρτησε ένα βίντεο που, όπως λέει, δείχνει τους διαδηλωτές να έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους ορισμένα σημεία της πόλης αυτής.

Δείτε επίσης:  Στο 39% μειώθηκε στο Ισραήλ η αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer/BioNTech έναντι της μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Πηγή

Μοιράσου το...