Ιδέες για Σαββατοκύριακο: Εκδρομή σε 10 από τα ομορφότερα ορεινά χωριά της Πελοποννήσου!

Οι βουνοπλαγιές της Πελοποννήσου έχουν τη δική τους χειμωνιάτικη ομορφιά και συναγωνίζονται κάθε άλλο όμορφο μέρος της χώρας. Η Πελοπόννησος δεν φημίζεται μόνο για τα παραλιακά της χωριά, αφού διαθέτει ορεινούς οικισμούς πνιγμένους στο πράσινο, με παραδοσιακά σπίτια, αρχοντικά και πέτρινα καλντερίμια. Εμείς εδώ περπατάμε σε 10 από τα ωραιότερα χωριά με πέτρινα αρχοντικά και πλούσιο πράσινο… για να σας δώσουμε ιδέες για μια όμορφη εκδρομή κάποιο Σαββατοκύριακο!

10 πανέμορφα ορεινά χωριά στην Πελοπόννησο

Καρύταινα, Αρκαδία

Καρύταινα Πελοπόννησος

Σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 582 μέτρων, ξεχωρίζει με τα πέτρινα σπιτάκια της και τα λιθόκτιστα καλντερίμια της που οδηγούν τους επισκέπτες μέχρι τον λόφο του κάστρου, εκεί που θα απολαύσουν την πιο όμορφη θέα στο χωριό.

Στεμνίτσα, Αρκαδία

Στεμνίτσα

Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα χωριά του Μαινάλου, χτισμένο σε υψόμετρο 1.083 μέτρα. Μπορεί να υπερηφανεύεται για τα επιβλητικά πυργόσπιτά της, τα πέτρινα καλντερίμια της, την ολοζώντανη πλατεία της, και μερικές από τις καλύτερες επιλογές για διαμονή και φαγητό στη δημοφιλέστατη ορεινή Αρκαδία.

Δείτε επίσης:  Το δημοφιλές Ζαγοροχώρι με τα πετρόχτιστα καλντερίμια και τα σημαντικά αξιοθέατα

Καστάνιτσα, Αρκαδία

Καστάνιτσα Αρκαδίας

Ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Πάρνωνα, είναι σκαρφαλωμένο σε μια από τις πιο απότομες πλαγιές του. Προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για πεζοπορία στα μονοπάτια που την ενώνουν με την κορυφή του Πάρνωνα.

Λεοντάρι, Αρκαδία

Λεοντάρι Αρκαδίας όμορφο χωριό πελοπόννησος

Εκεί που η Λακωνία συναντά την Αρκαδία, το Λεοντάρι είναι ένα κουκλίστικο χωριό με αρκετές επιλογές για διαμονή και φαγητό, και αξιοθέατα που περιλαμβάνουν τις πηγές του Ευρώτα, τη βυζαντινή εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, στην κεντρική πλατεία, και τον παλιό πέτρινο σιδηροδρομικό σταθμό που χρονολογείται από το 1899 και θεωρείται ένας από τους ομορφότερους της Πελοποννήσου.

Γεωργίτσι, Λακωνία

Γεωργίτσι

Το «μπαλκόνι του Ταΰγετου» θα το συναντήσετε σε υψόμετρο 970 μ. και θα το λατρέψετε για την γραφικότητά του, με πέτρινα σπιτάκια, όμορφη πλατεία, ένα ειδυλλιακό καστανοδάσος με χωμάτινα μονοπάτια και τις περίτεχνες εκκλησίες του.

Ζαχλωρού, Αχαΐα

Ζαχλωρού

Πανέμορφο χωριό, με φουντωτά πλατάνια, μηλιές και καρυδιές να αγκαλιάζουν τα παραδοσιακά σπίτια, ενώ τα επιβλητικά βράχια του φαραγγιού που υψώνονται γύρω της συνθέτουν ένα απόκοσμο τοπίο και δημιουργούν την αίσθηση φυσικού καταφυγίου.

Δείτε επίσης:  3+1 ήσυχες παραλίες κοντά στην Αθήνα για χαλαρά μπάνια!

Κοντοβάζαινα, Αρκαδία

Κοντοβάζαινα, Αρκαδία

Εναι αμφιθεατρικά κτισμένη σε μια κατάφυτη πλαγιά του Αφροδισίου όρους και θα περιπλανηθείτε στις δύο γειτονιές της, θαυμάζοντας τα πέτρινα σπιτάκια και τις λουλουδιασμένες αυλές.

Λαγκάδια, Αρκαδία

Λαγκάδια Αρκαδίας

Χτισμένα σε υψόμετρο 1.100 μέτρων, τα Λαγκάδια είναι ένα εντελώς πέτρινο χωριό, με φαντασμαγορική θέα στις καταπράσινες βουνοπλαγιές γύρω του. Χωρίζονται σε δύο γειτονιές, τον πάνω και τον κάτω μαχαλά, τους οποίους ενώνουν ιλιγγιώδεις ανηφόρες. Φροντίστε να περπατήσετε εκεί για να χαρείτε την ομορφιά του χωριού εκ των έσω.

Ανδρίτσαινα, Ηλεία

Ανδρίτσαινα όμορφο χωριό πελοπόννησος

Ένα από τα ωραιότερα χωριά της ορεινής Λείας, με παραδοσιακά αρχοντικά και πλακόστρωτα δρομάκια. Στα αγαπημένα μας σημεία, συγκαταλέγονται η πετρόχτιστη πλατεία με τα πανήψυλα πλατάνια και τη μαγευτική θέα στον κάμπο της Ηλείας, και η περίτεχνη Τρανή Βρύση, η παλαιότερη ολόκληρης της Πελοποννήσου.

Δείτε επίσης:  Παραλία Χρηστέα: Μια ανεξερεύνητη όαση στην Αττική μακριά από την πολυκοσμία ακόμα και τα Σαββατοκύριακα!

Τρίκαλα, Κορινθία

Τρίκαλα Κορινθίας

Παραδοσιακά πέτρινα αρχοντικά και εκκλησάκια που χρονολογούνται από τον Μεσαίωνα, λιθόστρωτες πλατείες με αιωνόβια πλατάνια και πέτρινες βρύσες χαρακτηρίζουν τις τρεις γειτονιές των Τρικάλων, που αγναντεύουν από ψηλά τον Κορινθιακό Κόλπο. Και τα τρία χωριά έχουν τη δική τους ομορφιά και προσφέρουν μοναδικά τοπία στη φύση αλλά και πλείτες δυνατότητες διαμονής και φαγητού.

Δείτε επίσης

The post Ιδέες για Σαββατοκύριακο: Εκδρομή σε 10 από τα ομορφότερα ορεινά χωριά της Πελοποννήσου! appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...