Η Mitsubishi δημοπρατεί 14 σημαντικά αυτοκίνητα της ιστορίας της

Η Mitsubishi προχωρά σε δημοπρασία για τα 14 αυτοκίνητα που είχε συντηρήσει η αντιπροσωπεία της εταιρείας στη Βρετανία και πολλά από τα κομμάτια που θα είναι διαθέσιμα, έχουν πολύ ενδιαφέρον.

Μεταξύ των μοντέλων που πρέπει να κοιτάξει κάθε ενδιαφερόμενος, είναι το Lancer του 1974, το οποίο ήταν το πρώτο Mitsubishi που έχει καταχωρηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαθέτει κινητήρα 1,4 λίτρων, χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και έχει διανύσει 118.613 χιλιόμετρα συνολικά. Οι φίλοι της μάρκας, μπορούν επίσης να επιλέξουν το Galant του 1974, το οποίο είναι το πρώτο διαφημιστικό όχημα της Colt Car Company για το πρόγραμμα προσέλκυσης εμπόρων της Mitsubishi. Πρόκειται για την κορυφαία έκδοση του μοντέλου (2000 GL) με κινητήρα Astron 2,0 λίτρων και απόδοση 117 ίππους.

Για όσους θέλουν να πάνε ακόμα πιο «μέσα» στην ιστορία της μάρκας, θα διατεθεί για δημοπρασία και ένα αντίγραφο σε μικρότερη κλίμακα μεγέθους, του Model Α του 1917. Το όχημα αυτό ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της Ιαπωνίας αλλά κανένα από τα αυθεντικά αυτοκίνητα –που ήταν μόλις 30- δεν υπάρχει ούτε και για αναπαλαίωση.

Δείτε επίσης:  H θρυλική Porsche 911 Turbo επιστρέφει στη ζωή

Η γκάμα των sport μοντέλων της Mitsubishi εκπροσωπείται από το Starion του 1988 που «συντηρήθηκε σχολαστικά και πρόσφατα υπέστη επισκευή κινητήρα και ανακατασκευή του turbo για να διασφαλίσει ότι προσφέρει την απόδοση που φαίνεται από την εμφάνισή της» όπως αναφέρει η ίδια η Mitsubishi. Έχει μόνο 95.032 χιλιόμετρα. Στο ίδιο μήκος κύματος, με σαφώς πιο σύγχρονη σχεδίαση, χαρακτηριστική της εποχής του, υπάρχει και ένα 3000 GT του 1992, που στις φωτογραφίες φαίνεται σαν καινούργιο και έχει στο κοντέρ 54.954 χιλιόμετρα.

Προφανώς και δεν εκπλήσσεται κανείς που ανάμεσα στα 14 αυτοκίνητα, βρίσκονται και κάποια Evo από την ένδοξη ιστορία της μάρκας στην κατηγορία των race replicas. Μεταξύ αυτών είναι το Evo VI Tommi Makinen Edition του 2001, το Evo IX MR FQ-360 HKS του 2008 και το Evo X FQ-440 MR του 2015. Η εταιρεία δημοπρατεί επίσης το Lancer Evolution IX Group N Works Rally Car (του 2007) το οποίο κέρδισε το Βρετανικό Πρωτάθλημα Ράλι το 2007 και το 2008. Μιλώντας για ράλι, υπάρχει το Galant 2.0 GTI του 1989 που μετατράπηκε σε replica αγωνιστικού για τις ανάγκες της προώθησης της συμμετοχής του σπουδαίου Pentti Airikkala στο Ράλι Romb Lombard του 1989.

Δείτε επίσης:  Ποιο μυστικό κρύβει το ορίτζιναλ αυτοκίνητο του Batman;

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα είναι το Mitsubishi Jeep CJ-3B, το οποίο χρονολογείται λίγο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν η Mitsubishi άρχισε να παράγει Jeep με άδεια από τη Willys για την αγορά της Ιαπωνίας. Το συγκεκριμένο μοντέλο κατασκευάστηκε το 1979 ή το 1983 και ήταν ένα από τα οκτώ που εισήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Colt Car Company. Από εκεί και πέρα, η εταιρεία δημοπρατεί δύο Shogun για όσους αναζητούν ένα πραγματικά ικανό SUV. Το πρώτο είναι από το 1987 ενώ το δεύτερο είναι το μοντέλο του 2000 που ήταν ένα από τα τελευταία της γενιάς του που ταξινομήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η δημοπρασία θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου και όλα τα οχήματα προσφέρονται χωρίς αρχική τιμή.

Δείτε επίσης:  Δοκιμή: Kia XCeed 1.6D 136 PS Auto 48V

Διαβάστε ακόμα:
Αυτό είναι το αυτοκίνητο που κέρδισε ο νικητής του GNTM 3
Επίσημο: Μένει η Mitsubishi στην Ευρώπη, με δύο νέα μοντέλα
Πως θα ήταν ένα μελλοντικό Mitsubishi Lancer;

The post Η Mitsubishi δημοπρατεί 14 σημαντικά αυτοκίνητα της ιστορίας της appeared first on NewsAuto.gr.

Μοιράσου το...