Η Goodyear εξαγόρασε την Cooper έναντι 2,8 δισ. δολάρια!

Τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών έχουν ήδη εγκρίνει τη συμφωνία.

Η Goodyear ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αγοράσει την ανταγωνιστική Cooper, έναντι 2,8 δισ. δολαρίων. Η Goodyear ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει 41,75 δολάρια σε μετρητά και θα εκδώσει 0,907 μετοχές για κάθε μετοχή της Cooper. H συμφωνία αποτιμά την Cooper στα 54,36 δολάρια ανά μετοχή με premium 24%.

Η Goodyear τόνισε πως οι μέτοχοι της θα κατέχουν περίπου το 84% της συγχωνευμένης εταιρείας μετά από την ολοκλήρωση της συμφωνίας, που αναμένεται στο β΄ μισό του 2021, ενώ οι μέτοχοι της Cooper θα ελέγχουν το 16%. Μετά την ανακοίνωση η μετοχή της Cooper ενισχύθηκε 28,5%, ενώ αυτή της Goodyear κατά 16,2%. Να σημειωθεί πως ήδη τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών έχουν ήδη εγκρίνει τη συμφωνία.

Δείτε επίσης:  Ράλλυ Ακρόπολις -Δείτε LIVE την υπερειδική διαδρομή του OAKA

Η Cooper ιδρύθηκε το 1918 και βάση εσόδων είναι ο 5ος μεγαλύτερος κατασκευαστής ελαστικών στη Βόρεια Αμερική. Απασχολεί περίπου 10.000 υπαλλήλους σε 15 χώρες και εκτός από τις μάρκες Cooper διαθέτει και τις Mastercraft, Roadmaster και Mickey Thompson.

Για την Goodyear, η συμφωνία θα διπλασιάσει σχεδόν την παρουσία της στην Κίνα, ενώ η Cooper θα αποκτήσει πρόσβαση στις 2.500 τοποθεσίες λιανικής της Goodyear. Η συνδυασμένη εταιρία θα απασχολεί 72.000 υπαλλήλους παγκοσμίως.

Διαβάστε επίσης:

Goodyear EfficientGrip 2 SUV
To Goodyear Blimp επιστρέφει στην Ευρώπη
Η Goodyear μπαίνει στον κόσμο των εικονικών αγώνων

The post Η Goodyear εξαγόρασε την Cooper έναντι 2,8 δισ. δολάρια! appeared first on NewsAuto.gr.

Μοιράσου το...