Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά «μόνο εάν απειληθεί η ίδια της η ύπαρξη»

Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα μόνο εάν απειληθεί η ίδια η ύπαρξή της, δήλωσε την Τρίτη (22/3) εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Το σχόλιο, σχεδόν τέσσερις εβδομάδες αφότου η Ρωσία έστειλε τις δυνάμεις της στην Ουκρανία, ήρθε εν μέσω ανησυχίας της Δύσης ότι η σύγκρουση εκεί θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε πυρηνικό πόλεμο.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τον περασμένο μήνα διέταξε τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας να τεθούν σε κατάσταση υψηλού συναγερμού. Σύμφωνα με την εντολή, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε στις 28 Φεβρουαρίου ότι οι πυρηνικές πυραυλικές δυνάμεις της και οι στόλοι του Βορρά και του Ειρηνικού είχαν τεθεί σε ενισχυμένη μάχιμη υπηρεσία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Δείτε επίσης:  Έρχεται μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% και αλλαγή των συντελεστών το 2022. Τα τρία σενάρια του ΥΠΟΙΚ για τη μείωση και του συμπληρωματικού φόρου

«Δεν περίμενε κανείς ότι ο πόλεμος θα κρατήσει δύο ημέρες»

Ο Πεσκόφ είπε ακόμα ότι ο βασικός στόχος του ρωσικού στρατού στη Μαριούπολη είναι να εκκαθαρίσει τις «εθνικιστικές μονάδες», μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επέμεινε ότι όλα πάνε βάσει του αρχικού σχεδίου και ότι κανείς δεν πίστευε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» (όπως αποκαλεί η Μόσχα τον πόλεμο) στην Ουκρανία θα διαρκούσε μόνο δυο μέρες.

Πηγή

Μοιράσου το...