Η ονειρεμένη παραλία που το πράσινο φτάνει μέχρι τη θάλασσα σε πολύ απόσταση από την Αθήνα

Σε ποιον δεν αρέσουν οι εκδρομές και οι κοντινές αποδράσεις για μπάνιο και φαγητό αλλά και για ένα χαλαρωτικό Σαββατοκύριακο; Εδώ σας προτείνουμε να ανακαλύψετε την ονειρεμένη παραλία του Πευκιά μέσα σε ένα κατάφυτο περιβάλλον σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα!

Πού βρίσκεται ο Πευκιάς

Η παραλία του Πευκιά βρίσκεται στο Ξυλόκαστρο του νομού Κορινθίας κι απέχει 120 χλμ. από την Αθήνα και 94 χλμ. από την Πάτρα. Λόγω της κοντινής απόστασης με την Αττική, είναι ιδανική ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή για μπάνιο, αλλά και για ολιγοήμερες ή πολυήμερες διακοπές. Το μέρος ενδείκνυται για όσους αναζητούν χαλάρωση απολαμβάνοντας το μπάνιο τους σε υπέροχες παραλίες, μαζί με ξεκούραση και καλό φαγητό.

Δείτε επίσης:  Νάξος: 5 ονειρεμένες παραλίες που πρέπει να βουτήξετε στα κρυστάλλινα νερά τους αν βρεθείτε στο νησί!
Δάσος και παραλία του Πευκιά
Το καταπράσινο δάσος του Πευκιά πίσω από την ονειρεμένη ομώνυμη παραλία

Περιβάλλεται από το κατάφυτο δάσος του Πευκιά, κι αυτό είναι που την κάνει τόσο μοναδική. Το δάσος βρίσκεται μεταξύ του Ξυλοκάστρου και της Συκιάς και αποτελεί πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή. Εκτείνεται κατά μήκος των ακτών του Κορινθιακού κόλπου και έχει χαρακτηριστεί αισθητικό δάσος. Στο υφάλμυρο έδαφος έχουν αναπτυχθεί 83 είδη φυτών ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν η χαλέπιος πεύκη, το σχίνο, η μυρτιά, η λυγαριά, ο κέδρος, φοινικικό πουρνάρι, το αλμυρίκι, το αρκουδόβατο, το αγριοκάλαμο, η κουνούκλα, το θυμάρι και η αφάνα. Αναφέρεται από τον Κώστα Καρυωτάκη ως το «πράσινο ακρογιάλι της πατρίδας», ενώ ήταν πηγή έμπνευσης του Άγγελου Σικελιανού.

Πευκιάς Ξυλόκαστρο

Η παραλία του Πευκιά είναι εν μέρει οργανωμένη, ωστόσο υπάρχει πολύς χώρος για όσους θέλουν να βάλουν την ομπρέλα τους κάπου και να καθίσουν μόνοι τους. Στην παραλία θα βρείτε beach bar που σερβίρει καφέ και φαγητό, καθώς και ξαπλώστρες και ντουζιέρες. Είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά, αφού τα νερά είναι πεντακάθαρα. Δεν είναι ρηχά, ωστόσο βαθαίνουν με ομαλό τρόπο. Η παραλία αποτελείται από λευκό βοτσαλάκι, που σε συνδυασμό με το πράσινο των πεύκων του δάσους και το βαθύ μπλε της θάλασσας συνθέτουν έναν ονειρεμένο προορισμό.

Δείτε επίσης:  Ο άγνωστος οικισμός της Ευρυτανίας με τα πολλά αρχοντικά και το μοναδικό σκηνικό μέσα στα έλατα

Φυσικά, αν θέλετε να επιλέξετε την περιοχή για τις διακοπές σας, το Ξυλόκαστρο είναι η ιδανική επιλογή, αφού διαθέτει πληθώρα ξενοδοχείων. Επίσης, θα βρείτε πολλά εστιατόρια και ταβερνάκια που σερβίρουν φρέσκο ψάρι, καθώς και σούπερ μάρκετ, μαγαζιά, και γενικότερα ό,τι χρειαστείτε.

The post Η ονειρεμένη παραλία που το πράσινο φτάνει μέχρι τη θάλασσα σε πολύ απόσταση από την Αθήνα appeared first on Travelstyle.

Δείτε επίσης:  Ένας κρυμμένος «παράδεισος» μόλις 50 λεπτά από την Αθήνα

Source

Μοιράσου το...