Η Γαλλία επιβάλλει υποχρεωτικό αρνητικό τεστ κορονοϊού σε όλους τους ταξιδιώτες εκτός ΕΕ

Οι ταξιδιώτες που φθάνουν στη Γαλλία από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα υπόκεινται στην υποχρέωση αρνητικού τεστ για τον κορονοϊό, ανεξάρτητα από το εμβολιαστικό τους καθεστώς, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ.

Η κίνηση εντάσσεται σε μια σειρά από μέτρα που στόχο έχουν να αντιμετωπιστεί η νέα έξαρση στις μολύνσεις ενώ ελλοχεύουν οι ανησυχίες που προκάλεσε το νέο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ύστερα από κυβερνητική συνεδρίαση, ο Ατάλ δήλωσε ότι οι αποφάσεις που αφορούν τα ταξίδια εντός της ΕΕ θα είναι αποτελέσουν αντικείμενο συντονισμού των Ευρωπαίων ηγετών αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Οι ταξιδιώτες που έχουν λάβει τις δύο (ή τρεις) δόσεις του εμβολίου και έρχονται από χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει επομένως να υποβάλουν αρνητικό τεστ το οποίο έχει γίνει λιγότερο από 48 ώρες πριντην είσοδό τους στη χώρα.

Εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την άλλη πλευρά, δεν γίνεται ως τώρα καμία αλλαγή και έτσι από τους εμβολιασμένους δεν απαιτείται τεστ. Οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες, είτε επιστρέφουν από την Ευρώπη είτε από μια χώρα στον υπόλοιπο κόσμο, θα πρέπει και στις δύο περιπτώσεις να υποβληθούν σε τεστ 24 ωρών (σε σύγκριση με 48 ώρες ή 72 ώρες που ίσχυε ως τώρα).

Δείτε επίσης:  Πανικός στο Χίθροου του Λονδίνου: «Κατέρρευσε» το μπροστινό μέρος αεροσκάφους της British Airways!

Η Γαλλία έχει επίσης αποφασίσει να παρατείνει μέχρι τουλάχιστον το Σάββατο την αναστολή των πτήσεων από χώρες της νότιας Αφρικής, όπως είπε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον.

«Από σήμερα το πρωί επεκτείναμε την αναστολή των πτήσεων από επτά χώρες της νότιας Αφρικής μέχρι το Σάββατο», είπε ο Μπον στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Από την άλλη η Ιαπωνία έφτασε στο άλλο άκρο και έκλεισε τα σύνορά της, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, σε όλους του ξένους ταξιδιώτες

Η Ιαπωνία κλείνει από αύριο (30/11) τα σύνορά της σε όλους τους αλλοδαπούς ταξιδιώτες, για να αποφύγει την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού στο έδαφός της, ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση, μόλις τρεις εβδομάδες αφού χαλάρωσε ορισμένους περιορισμούς, επιτρέποντας την είσοδο σε ξένους επιχειρηματίες, φοιτητές και ασκούμενους.

Δείτε επίσης:  Εκδρομή στο βουνό: 3 αγαπημένοι ορεινοί προορισμοί με πολλές επιλογές!

«Θα απαγορεύσουμε τις (νέες) εισόδους αλλοδαπών από όλο τον κόσμο από την 30ή Νοεμβρίου», δήλωσε ο ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα σε δημοσιογράφους.about:blank

Οι Ιάπωνες που επιστρέφουν από εννέα κράτη του νότιου τμήματος της Αφρικής και από τις χώρες όπου έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα της Όμικρον θα είναι υποχρεωμένοι να τίθενται σε «αυστηρή απομόνωση» σε τοποθεσίες που θα τους υποδεικνύονται, διευκρίνισε ο κ. Κισίντα.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης εξήγησε πως το μέτρο λαμβάνεται για να αποφευχθεί «το χειρότερο σενάριο» και ότι η απαγόρευση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη μέχρι νεοτέρας.

Η Ιαπωνία, η οποία επέβαλε περιορισμούς στα σύνορά της από την εκδήλωση της πανδημίας, χαλάρωσε στις αρχές του Νοεμβρίου τα μέτρα για τα στελέχη επιχειρήσεων, τους φοιτητές και τους ασκούμενους, αλλά συνέχισε να είναι αυστηρή με τους τουρίστες.

Δείτε επίσης:  Το άγνωστο νησί του Αιγαίου… με τις απίστευτες παραλίες και τους 20 κατοίκους

Την περασμένη Παρασκευή 26/11, η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα τίθενται σε καραντίνα σε ξενοδοχεία όλοι οι ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, την Εσουατίνι, το Λεσότο, τη Ναμίμπια και τη Ζιμπάμπουε. Το μέτρο αυτό επεκτάθηκε το Σαββατοκύριακο στους ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα από το Μαλάουι, τη Μοζαμβίκη και τη Ζάμπια.

Δείτε επίσης

The post Η Γαλλία επιβάλλει υποχρεωτικό αρνητικό τεστ κορονοϊού σε όλους τους ταξιδιώτες εκτός ΕΕ appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...