Η Αργεντινή «πάτησε» την Κροατία κι ονειρεύεται τη κορυφή του κόσμου

Ένα βήμα μακριά από την γη της ποδοσφαιρικής επαγγελίας βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης η Αργεντινή. Ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του θριάμβευσαν επί της Κροατίας με 3-0 και προκρίθηκαν στον τελικό του Μουντιάλ.

Ο Μέσι πέτυχε ένα γκολ και δημιούργησε δύο, ενώ ο Χουλιάν Αλβάρες με δύο τέρματα κι ένα κερδισμένο πέναλτι ήταν άξιος συμπαραστάτης του αρχηγού της «Aλμπισελέστε».

Το πρώτο ημίχρονο μέχρι το πρώτο ημίωρο ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τους Κροάτες να έχουν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν την άριστα οργανωμένη ανασταλτικά Αργεντινή.

Όλα τα… λεφτά ήταν το πεντάλεπτο από το 34′ μέχρι το 39′, όταν η «αλμπισελέστε» τιμώρησε δύο μεγάλα αμυντικά λάθη της «Χρβάτσκα», πέτυχε δύο γκολ κι έβαλε τις βάσεις πρόκρισης στο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δείτε επίσης:  Ποια ιταλική περιοχή έχει ποσοστό εμβολιασμού… 104%

Στο 34′ ο Έντσο Φερνάντες με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Άλβαρες, εκείνος πήρε το πέναλτι από τον Λιβάκοβιτς και ο Λιονέλ Μέσι από τα έντεκα βήματα άνοιξε το σκορ.

Αυτό ήταν το 11ο τέρμα του σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν σε Μουντιάλ και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ της Αργεντινής όλων των εποχών, ξεπερνώντας τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα.

Στο 39′ ο Άλβαρες ξεκίνησε μια κούρσα από το κέντρο του γηπέδου, πήρε δύο κόντρες από τους αμυντικούς και στο τετ-α-τετ δεν λάθεψε. Πέτυχε το 2-0 για την Αργεντινή, η οποία στο 42′ έχασε μεγάλη ευκαιρία και για τρίτο γκολ, αλλά ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε την κεφαλιά του ΜακΆλιστερ.

Δείτε επίσης:  Πραξικόπημα στη Βολιβια. Παραιτήθηκε ο Μοράλες μετά την παρέμβαση του στρατού

Στο δεύτερο μέρος η Αργεντινή έμεινε πίσω, άφησε την μπάλα στη Κροατία που στερήθηκε καλών επιλογών στο επιθετικό τρίτο. Η ομάδα του Σκαλόνι ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις και στο 69′ ήρθε και το τρίτο γκολ.

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε μυθική ατομική ενέργεια από δεξιά, πέρασε τον Γκβάρντιολ σαν να μην υπήρχε και πάσαρε ιδανικά στον Άλβαρες που με το δεύτερο προσωπικό του γκολ… καθάρισε και τυπικά την πρόκριση για την ομάδα του.

Οι Λατινοαμερικάνοι, μέσα σε αποθέωση από τους οπαδούς τους, πανηγύρισαν την μεγάλη πρόκριση και περιμένουν είτε την Γαλλία είτε το Μαρόκο στο μεγάλο ματς της Κυριακής.

Πηγή

Μοιράσου το...