Ερντογάν: Νέα συνάντηση με Κρίστερσον στη Στοκχόλμη για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ

«Ελπίζουμε να έχουμε ένα πιο θετικό συμπέρασμα στην κοινή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Στοκχόλμη στο τέλος του μήνα», δήλωσε ο Τούρκος αρχηγός κράτους χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι «ευχόμαστε ειλικρινά την προσχώρηση της Σουηδίας» στο ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποδέχθηκε τον Σουηδό πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσον στην Άγκυρα την Τρίτη, για να συζητήσουν την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε νέα «σύσκεψη στο τέλος του μήνα στη Στοκχόλμη».

Σε αντάλλαγμα, ο κ. Κρίστερσον υποσχέθηκε ότι η Σουηδία θα είναι «ένας παράγοντας ασφάλειας για όλες τις χώρες της Συμμαχίας».

«Εγκρίναμε τη διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ», είπε ο Ερντογάν.

Δείτε επίσης:  Ροζ τηλέφωνα Gloria Leonard η αρχή

«Κατανοούμε τις ανησυχίες του για την ασφάλειά του και θέλουμε η Σουηδία να ανταποκριθεί και στις δικές μας», επέμεινε ο Τούρκος αρχηγός του κράτους, ο οποίος εμποδίζει τη διεύρυνση της Συμμαχίας με τη Σουηδία και τη Φινλανδία από τον Μάιο, απαιτώντας να συμπεριληφθεί η έκδοση μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) που η Άγκυρα και οι δυτικοί σύμμαχοί της θεωρούν τρομοκράτες.

«Θέλουμε τη στήριξη της Σουηδίας απέναντι στην τρομοκρατία», επανέλαβε.

«H Σουηδία υποστηρίζει την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Αυτό λαμβάνεται πολύ, πολύ σοβαρά υπόψιν», είπε, αναφερόμενος σε μια «πολύ παραγωγική συνάντηση» με τον Τούρκο πρόεδρο.

Δείτε επίσης:  Η μάσκα θα πρέπει να εξακολουθήσει να χρησιμοποιείται στα σχολεία φέτος, σύμφωνα με τα CDC

Διαβεβαίωσε ότι η Στοκχόλμη βλέπει στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, το PKK, «μια τρομοκρατική οργάνωση, καθώς και τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Κατανοούμε την ευαισθησία της Τουρκίας σε αυτό το θέμα», πρόσθεσε, υποσχόμενος να «ανταποκριθεί σε όλες τις προσδοκίες ως μελλοντικός σύμμαχος».

naftemporiki.gr

Πηγή

Μοιράσου το...