Ερντογάν,στριμωγμένος και αμήχανος,κατά Μπάιντεν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων: Κι εσείς… σκοτώνατε τους Ινδιάνους

Ερντογάν Μπάιντεν

Ερντογάν Μπάιντεν

Εμφανώς αμήχανος, ακόμη πιο εμφανώς στριμωγμένος, και με καθυστέρηση 48 ωρών, ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απάντησε σήμερα στην ιστορική απόφαση Μπάιντεν να αναγνωρίσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Ο Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε μεν πυρά κατά του αμερικανού προέδρου, κρατήθηκε όμως σε σχετικά χαμηλούς τόνους σε σχέση με την συνήθη πρακτική του. Η δε γλώσσα που χρησιμοποίησε απευθυνόταν πολύ περισσότερο στο εσωτερικό του παρά στο διεθνές ακροατήριο, με πλέον χαρακτηριστικό ότι ένα από τα βασικά επιχειρήματά του ήταν πως και οι… αμερικανοί εκκαθάρισαν τους Ινδιάνους.

“Δεν έχουν ιστορική βάση όσα λέει ο Μπάιντεν”

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, «για γεγονότα που συνέβησαν πριν απο έναν αιώνα, χρησιμοποίησε αστήρικτους και άδικους όρους. Δεν έχουν καμία ιστορική και νομική βάση όλα όσα έχει πει και μας προκαλούν λύπη. Θεωρούμε πως η απόφαση αυτή ελήφθη κάτω από την πίεση ομάδων εχθρών της Τουρκίας».

Δείτε επίσης:  Νέο μοντέλο από σήμερα στα ταξίδια στα νησιά: Μόνον με PCR και rapid test οι μη εμβολιασμένοι – Ποιοι εξαιρούνται – Τι αλλάζει στα πλοία, πως θα γίνεται η επιβίβαση

Ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ακόμη πως οι Αρμένιοι έσφαξαν του Τούρκους και ισχυρίστηκε πως υπάρχουν ομαδικοί τάφοι Τούρκων που εκκαθαρίστηκαν από τους Αρμένιους.

“Είναι φανερά όσα συνέβησαν με τους Ινδιάνους”

Αμφισβήτησε επίσης τους ιστορικούς αριθμούς και υποστήριξε πως απο τα γεγονότα του 1915 πέθαναν 150.000 Αρμένιοι.

«Κύριε Μπάιντεν εμείς έχουμε ντοκουμέντα που τα αποδεικνύουν αυτά, εσύ τι έχεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν. Για να προσθέσει ότι «είναι φανερά και όσα συνέβησαν με τους Ινδιάνους»…

The post Ερντογάν,στριμωγμένος και αμήχανος,κατά Μπάιντεν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων: Κι εσείς… σκοτώνατε τους Ινδιάνους appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.

Μοιράσου το...