Επίθεση σε 14χρονο στον Άλιμο: Μέλος και άλλης συμμορίας ο ένας από τους δράστες

Συμμετοχή και σε άλλη συμμορία είχε ένας 16χρονος που συνελήφθη για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος 14χρονου στον Άλιμο

Παρελθόν είχε ο ένας από τους συλληφθέντες και κατηγορούμενους για την επίθεση με μαχαίρι κατά 14χρονου στον Άλιμο το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα πρόκειται για έναν 16χρονο, ο οποίος μαζί με δύο ακόμα άτομα ηλικίας 19 και 16 ετών είχε φτιάξει συμμορία που χτυπούσε ανήλικους στις περιοχές της Γλυφάδας και της Ηλιούπολης.

Κρατώντας μαχαίρια και σουγιάδες τα μέλη της τριμελούς σπείρας, όπως μετέδωσε το MEGA, απειλούσαν παιδιά που τα εντόπιζαν να κινούνται στους δρόμους και τους αποσπούσαν κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Μέχρι τη στιγμή που έπεσαν στα χέρια των διωκτικών αρχών είχαν πραγματοποιήσει πέντε ληστείες σε βάρος εννέα ανηλίκων ηλικίας από 13 έως 16 ετών ενώ ανέβαζαν στο διαδίκτυο και φωτογραφίες από τα «κατορθώματα» τους.

Από τους εννέα συλληφθέντες για την επίθεση στον Άλιμο οι οχτώ είναι ηλικίας 14-16 ετών και ο ένατος είναι 19 ετών.

Δείτε επίσης:  Khaby Lame: Ποιος είναι ο πιο viral TikToker που «γκρέμισε» τα social

«Αυτά τα παιδιά έφυγαν από την παραλία, ήταν 3 αγόρια και 2 κορίτσια και μπήκαν στο λεωφορείο να πάνε στο σπίτι τους. Μέσα στο λεωφορείο συναντήθηκαν με μια παρέα ατόμων, 6 αγόρια, και 3 κορίτσια. Έγινε μια παρεξήγησε μεταξύ τους. Η παρέα των 5 παιδιών κατέβηκε σε μία στάση, και η παρέα των 9 άρχισε να τους φτύνει και να τους βρίζει. Τα 9 άτομα κατέβηκαν στην επόμενη στάση, και τα παιδιά αυτά επέστρεψαν στη στάση που είχαν κατέβει τα 5 παιδιά» περιέγραψε τι προηγήθηκε της επίθεσης ο δικηγόρος του 14χρονου, Πέτρος Γεωργιλάς.

«Δε γνωρίζω το λόγο που έγιναν όλα αυτά. Μία εκδοχή είναι ότι είχαν δει το κινητό του ενός παιδιού και ήθελαν να το κλέψουν. Αυτό είναι μια δική μου υπόθεση. Ακόμα είμαστε στο στάδιο της έρευνας. Το θέμα είναι ότι έχουμε παιδιά που κυκλοφορούν με μαχαίρια. Έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε 3 μαχαιριές στα πλευρά παιδιού 14 ετών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δείτε επίσης:  Καιρός: Πού και πότε θα χτυπήσουν σήμερα οι καταιγίδες – Δείτε χάρτες

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά περίσταση για τα αδικήματα της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα από κοινού, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

«Για μια ματιά μαχαίρωσαν το γιο μου» – Σοκάρει η μαρτυρία του πατέρα του 14χρονου

Ο πατέρας του 14χρονου, ο οποίος ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφριά, μίλησε για τα όσα διαδραματίστηκαν και όσα του είπε ο γιος του: «Βρισκόμουν στη δουλειά, όταν με πήρε τηλέφωνο φίλος του γιού μου, ότι χτύπησαν το παιδί με τρεις μαχαιριές. Όταν πήγα, είδα το γιο μου τυλιγμένο με μια πετσέτα μέσα στα αίματα. Είχαν έρθει οι πρώτες βοήθειες, δώσαμε κατάθεση, πήγαμε στο νοσοκομείο, το παιδί είναι καλά, δέχτηκε τρεις μαχαιριές στα πλευρά, γλύτωσε τα χειρότερα. Το παιδί αναγνώρισε τους δράστες και περιμένουμε να πάρουν όλα το δρόμο τους».

Μάλιστα, ο πατέρας του 14χρονου, αποκάλυψε πως οι δυο παρέες ούτε καν γνωρίζονταν και όλα έγιναν για μια ματιά στο λεωφορείο: «Δεν προηγήθηκε τίποτα. Από ότι μου είπε ο γιος μου και η παρέα του, πήραν το λεωφορείο και κοιτάξαμε που να πάμε να κάτσουμε και έπεσε η ματιά μας πάνω στα παιδιά. Ούτε μιλήσαμε, ούτε μας μίλησαν, μου είπε. Όταν κατεβήκανε ένας από την παρέα την άλλη τους σφύριξε. Ο γιος μου έμεινε μόνος του και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, εμφανίστηκαν 7 αγόρια, του έριξαν μπουνιές και του πήραν το κινητό. Άκουσε πίσω του μια φωνή να του λέει ‘θα σε μαχαιρώσω. Δεν κατάλαβε τίποτα στην αρχή, νόμιζε πως ήταν γροθιά. Όλα έγιναν για μια ματιά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Δείτε επίσης:  Καιρός: Κακοκαιρία με καταιγίδες και χαλάζι - Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική

Διαβάστε επίσης:

Η συγκλονιστική κατάθεση της κοπέλας που έσωσε την 19χρονη – «Την πήρα αγκαλιά για να ηρεμήσει»

Source

Μοιράσου το...