Εξιχνιάστηκαν δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας σε Πειραιά και Ανάβυσσο – Οικονομικές διαφορές το κίνητρο

Οι δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας σημειώθηκαν το 2021

Σε οικονομικές διαφορές μεταξύ διαφορετικών ομάδων οφείλονται, σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο υποθέσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αλλοδαπών που σημειώθηκαν στον Πειραιά και στην Ανάβυσσο αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η πρώτη υπόθεση αφορά απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε βάρος δύο αλλοδαπών 22 και 26 ετών, που διαπράχθηκε βραδινές ώρες την 5-9-2021 στην Ακτή Μουτσοπούλου στον Πειραιά, ενώ η δεύτερη σε βάρος τριών αλλοδαπών, 22, 27 και 30 ετών, που διαπράχθηκε την 6-10-2021 σε μονοκατοικία στην Ανάβυσσο.

Τα θύματα και στις δύο υποθέσεις, είχαν τραυματισθεί από πυροβόλο όπλο και είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, όπου και νοσηλεύτηκαν. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ από τις έρευνες οι δύο υποθέσεις σχετίζονταν μεταξύ τους.

Δείτε επίσης:  Lockdown στη Μπραζίλια - Ο Λούλα «μετράει» ζημιές

Προηγήθηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε βάρος του 22χρονου και του 26χρονου στον Πειραιά, και ακολούθησε η δεύτερη απόπειρα σε βάρος έτερου 22χρονου, 27χρονου και 30χρονου στην Ανάβυσσο, για λόγους εκδίκησης.

Όπως εξακριβώθηκε, δράστες της πρώτης απόπειρας ανθρωποκτονίας στον Πειραιά ήταν ο 22χρονος και ο 27χρονος, εκ των θυμάτων στην Ανάβυσσο, από κοινού με έτερο 29χρονο αλλοδαπό.

Ακολούθως τα θύματα της πρώτης υπόθεσης, μετά την ανάρρωσή τους, μαζί με ένα ακόμα 27χρονο αλλοδαπό, ήταν οι δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας στην Ανάβυσσο.

Σε βάρος και των έξι ανωτέρω αλλοδαπών, σχηματίσθηκε ενιαία δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για κυρία ανάκριση και εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο 26χρονος. Αναζητούνται οι υπόλοιποι δράστες.

Δείτε επίσης:  Κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού τη Δευτέρα 21 Μαρτίου: Δείτε ΕΔΩ την αναλυτική λίστα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Source

Μοιράσου το...