Ενισχύονται τα περιοριστικά μέτρα στη Νορβηγία

Η Νορβηγία θα ενισχύσει περαιτέρω τους περιορισμούς της για τον κορωνοϊό αυτή την εβδομάδα προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.

Ο πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε δήλωσε τη Δευτέρα στο νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων NTB: «Η κατάσταση είναι σοβαρή. Η εξάπλωση της μόλυνσης είναι πολύ υψηλή και πρέπει να λάβουμε μέτρα για να περιορίσουμε αυτή την εξέλιξη».

Η Νορβηγία σημειώνει υψηλά ρεκόρ τόσο σε ό,τι αφορά τις νέες μολύνσεις Covid-19 όσο και τις νοσηλείες, εν μέρει λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής του κορωνοϊού Όμικρον.

Oι νορβηγικές αρχές δεν έχουν χαλαρώσει τους κανόνες εισόδου από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ή άλλη χώρα. Στην πραγματικότητα, οι περιορισμοί έχουν ενισχυθεί για αφίξεις από την περιοχή της Λαπωνίας στη Φινλανδία, οι οποίοι δεν διαθέτουν πιστοποιητικό COVID-19.

Δείτε επίσης:  Άνοιξε τις βαλίτσες της μετά από ταξίδι και τα δώρα των 3.000 δολαρίων είχαν γίνει… τροφή για σκύλους

Σε δελτίο τύπου, το Υπουργείο Υγείας και Υπηρεσιών Περίθαλψης σημειώνει ότι από τις 13 Δεκεμβρίου, οι ταξιδιώτες από τη Λαπωνία θα τίθενται σε καραντίνα εάν δεν προσκομίσουν έγκυρο πιστοποιητικό COVID-19.

«Τα παιδιά και οι νέοι κάτω των 18 ετών εξαιρούνται από την είσοδο σε καραντίνα ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης τους», σημειώνει το δελτίο τύπου.

Εξηγεί επίσης ότι η καραντίνα εισόδου μπορεί να τερματιστεί πρόωρα από ταξιδιώτες που παρουσιάζουν αρνητικό PCR test Covid που έγινε το νωρίτερο τρεις ημέρες μετά την άφιξη.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian

Πηγή

Μοιράσου το...