Εμ. Μακρόν: Υπόσχεται ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης και αναπροσαρμογή των συντάξεων

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 ότι εφόσον επανεκλεγεί, τα πρώτα μέτρα που θα λάβει στην αρχή της δεύτερης θητείας του θα επικεντρωθούν στην ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.

Ανέφερε ότι θα διατηρήσει τα ανώτατα όρια στις τιμές της βενζίνης και της ενέργειας και τόνισε ότι οι συντάξεις θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν βάσει του πληθωρισμού από φέτος το καλοκαίρι.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro, που είχε δημοσιευτεί νωρίτερα σήμερα, ο Μακρόν διευκρίνισε ότι η σχεδιαζόμενη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση – που ανεβάζει το όριο συνταξιοδότησης στα 65 έτη – πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Δείτε επίσης:  Ουκρανία: Οι ουκρανικές δυνάμεις αντεπιτίθενται σε δύο περιοχές, δηλώνει το Κίεβο

«Βολές» κατά του πρωθυπουργού της Πολωνίας

Ο Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε «αβάσιμες» και «σκανδαλώδεις» τις επικρίσεις του πολωνού πρωθυπουργού Ματέους Μοραβιέτσκι για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο γάλλος πρόεδρος με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Αυτές οι δηλώσεις είναι αβάσιμες και σκανδαλώδεις, αλλά δεν με εκπλήσσουν» γιατί ο κ. Μοραβιέτσκι, που υποστηρίζεται από «ένα ακροδεξιό κόμμα», «αναμειγνύεται στη γαλλική προεκλογική εκστρατεία» αφού «δέχθηκε πολλές φορές τη κυρία (Μαρίν) Λεπέν», την οποία «υποστηρίζει», δήλωσε ο Μακρόν, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του στην προεδρία της Γαλλίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή

Μοιράσου το...